Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez fájt! Kiütötték a Lokit hazai pályán!

| 2017. 11. 18. | 22:09:00
Nincs mit szépíteni, a debrecenieket lefocizta a kirakatcsapat.
Ez fájt! Kiütötték a Lokit hazai pályán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez már szánalom. A két Top 3-as rangadóján is kongott az ürességtől a nagyerdei aréna, amire nem lehet „mentség” sem a szomorkás novemberi idő, sem a televíziós közvetítés. A debreceni foci iránti érdektelenségre szerintünk földönkívüli a magyarázat.

A találkozó hatalmas iramban kezdődött. A helyzetek sorát Könyves nyitotta, akinek lövését védte a Vidi portása. Kisvártatva Nagy Sándornak kellett nagyot mentenie, de úgy pontosabb a helyzet leírása, hogy Géresi ordító ziccerben, senkitől sem zavartatva a debreceni kapusba rúgta a labdát. Egy perc múlva Mengolo ugyanezt a bakit követte el a Videoton tizenhatosán belül.

Mengolo kihagyott egy ziccert, utána pedig már észre sem lehetett venni a pályán

A nagy rohamban a hazaiak elfelejtettek védekezni, és ezért súlyos árat fizettek. A 11. percben Lazovics remek ütemben ugratta ki Géresit, aki ezúttal nem „bénázta el” a ziccert, hanem önzetlenül Scsepovics elé tálalt, aki az üres kaput közelről eltalálta.

0-1

A sokkból még fel sem ocsúdtak a debreceniek, amikor jött a második Vidi-gól. Az első találathoz hasonlóan megint átrohant a hazai védelmen a fehérvári gárda.  A 22. percben Nego találta magát szemtől szembe Nagy Sándor kapussal, akit elegáns csellel „elküldött gyufáért”, majd a debreceni kapuba gurított.

0-2

Erre már lépni kellett valamit, és a Loki meg is tette! A 26. percben Ferenczi játszotta meg a bal oldalon Könyvest, aki nagy lendülettel rázta le a védőit, és mesterien lőtte ki a hosszú sarkot!

1-2

A debreceniek szépítő gólja után elszabadultak az indulatok a pályán. Tőzsér és Lazovics ütközött a középpályán, mire a szerb csatár eljátszotta a nagy halált. A DVSC csapatkapitánya ezt nem nézte jó szemmel, és kis híján lekiabálta a Vidi-csatár fejét. Erre Tőzsér megkapta a nyakába a fehérvári felmentő sereget, de a lokisták beszálltak a kakaskodásba. A közjáték vége az lett, hogy a Videotonnál Lazovics és Scsepovics, a Lokinál pedig Tőzsér sárgult be.

Könyves gólja még visszahozta a reményt...

Az első félidő második visszavettek a tempóból a felek, a DVSC játszott mezőnyfölényben, de igazán nagy helyzetig nem jutott. Szünet után már igen! Az 50. percben Varga Kevin vágott ki nagy sprintet, majd 15 méterről centikkel lőtt a hosszú sarok mellé.

Ezután a Videoton átvette a játék irányítását, és addig szövögette az akcióit, amíg be nem talált. Géresi a meccs során már a második gólpasszt osztotta ki Scsepovicsnak, ők ketten mattolták a debreceni védelmet, és az 59. percben megint kettővel ment a vendégcsapat.

1-3

A 64. percben tovább romlott a Loki helyzete. Farkas Ádám játékvezető egy fehérvári szöglet után Szatmárti látta szabálytalannak az ötösnél, amiért tizenegyest ítélt. Scsepovics bevágta a büntetőt, a DVSC-nek pedig ezzel minden reménye elszállt!

1-4

A vége már szenvedés volt minden debreceninek, a pályán lévőknek és a lelátón ülőknek egyaránt, különösen úgy, hogy a Videoton állt közelebb a gólhoz. A mesterhármast jegyző Scsepovics még elszórakozott egy ziccert, de a 82. percben a Herczeg-gárda nem úszhatta meg az ötödiket. Géresi bolondot csinált Szatmáriból a debreceni tizenhatos jobb oldalán, majd elegánsan kilőtte a jobb sarkot.

1-5

A hosszabbítás perceiben a csereként beállt Takács kozmetikázott az eredményen, de az még így is nagyon csúnya.

2-5

A Loki a Fradi után a másik élcsapattól is kikapott, ami benne volt a pakliban, csak nem így!

Az állás

1. Videoton 16 10 5 1 38:18 35
2. Ferencvárosi TC 16 10 5 1 32:14 35
3. Debreceni VSC 16 7 4 5 26:19 25
4. Honvéd FC 16 7 4 5 29:27 25
5. Újpest 16 5 7 4 21:20 22
6. Diósgyőri VTK 16 6 3 7 28:26 21
7. Vasas 16 6 3 7 22:27 21
8. Paks 16 5 6 5 24:26 21
9. Puskás Akadémia 16 5 4 7 21:25 19
10. Balmazújváros 16 4 4 8 20:24 16
11. Haladás 16 3 2 11 13:31 11
12. Mezőkövesd 16 2 5 9 18:35 11
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.