Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elrontották Herczeg András ünnepét a fiúk

| 2017. 10. 21. | 19:09:00
A debreceniek nem bírtak a Haladással
Elrontották Herczeg András ünnepét a fiúk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megszokottnál lényegesen többen tették tiszteletüket szombaton délután a Nagyerdei Stadionban, ahol a kettős rangadó első ütközetét a DVSC és a Haladás vívta. Bár közel sem volt telt ház, már ennyi ember moraja is hátborzongató tud lenni, és a mostani helyzetben elfogadnánk átlagnak.

Sokan még a beléptetőkapuknál vártak a sorukra, amikor a bent lévőkben megfagyott a vér: a vendégcsapat rögtön az első akciójából betalált:  Kiss Tamás 18 méterről bombagólt ragasztott a Loki kapujába.

0-1

A DVSC-nek alaposan feladták a leckét a vasiak, és a piros-fehérek az első 45 percben nem tudtak megbirkózni a feladattal. Támadásaik pontatlanok, erőtlenek és lassúak voltak, a csapat sehogyan sem találta a játék ritmusát. Hiába játszottak nagy mezőnyfölényben, Királynak nem kellett izgulnia. A szombathelyi ikonnak néhány távoli lövés jelentett hálás beavatkozást. A félidő végén ráadásul Sós Bence dőlt ki a sorból, miután összefejelt egy szombathelyivel.

Mengolo most csak árnyéka volt önmagának

A sérült Sós helyett Könyvest, az első játékrészben pedig jobbára csak botladozó Mengolo helyett pedig Tabakovicot küldte csatába a második félidőre Herczeg András. Alig tíz perc telt el a játékrészből, amikor a Loki mesterének harmadjára is cserélni kellett: a meghúzódott Szatmárit Mészáros váltotta. A Loki nagy offenzívába kezdett, de a rossz passzok miatt rendre elhaltak az akciói, és a szerzett labdákból formás kontrákat vezettek a szombathelyiek.

A 68. percben végre gólöröm törte meg a Nagyerdő csendjét: gyorsan elvégzett szabadrúgás után Tőzsér ugratta ki Bényeit a jobb oldalon, aki az alapvonalról adott be laposan, Király és Devecseri egymást zavarták meg, így Tabakovic pedig közelről a kapuba helyezett.

1-1

A Loki pörgött tovább: a 74. percben szép összjáték végén 10 méterről Varga Kevin tüzelt, a labda centikkel kerülte el a jobb kapufát. Kisvártatva ugyanő dolgoztatta meg Királyt 20 méterről.

A 86. percben Tabakovic lábában volt a győzelem, de benne is maradt. Gyors támadás végén Könyves hozta helyzetbe a svájcit, aki két méterről fölé bombázott. Az ilyenre mondják: nehezebb kihagyni, mint berúgni.

A DVSC fontos pontokat bukott hazai pályán, és az is nagy kár, hogy a fiúk nem tudták győzelemmel megörvendeztetni Herczeg Andrást, aki klubrekordot jelentő 163. alkalommal irányította ezen a találkozón a hajdúsági csapatot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.