Hirdetés

Elrontották Herczeg András ünnepét a fiúk

Cívishír

2017.10.21. 17:09

Elrontották Herczeg András ünnepét a fiúk
Varga Kevin most csak helyzetekig jutott (Fotók: Ásztai Csaba)

A debreceniek nem bírtak a Haladással

Hirdetés

A megszokottnál lényegesen többen tették tiszteletüket szombaton délután a Nagyerdei Stadionban, ahol a kettős rangadó első ütközetét a DVSC és a Haladás vívta. Bár közel sem volt telt ház, már ennyi ember moraja is hátborzongató tud lenni, és a mostani helyzetben elfogadnánk átlagnak.

Sokan még a beléptetőkapuknál vártak a sorukra, amikor a bent lévőkben megfagyott a vér: a vendégcsapat rögtön az első akciójából betalált:  Kiss Tamás 18 méterről bombagólt ragasztott a Loki kapujába.

0-1

A DVSC-nek alaposan feladták a leckét a vasiak, és a piros-fehérek az első 45 percben nem tudtak megbirkózni a feladattal. Támadásaik pontatlanok, erőtlenek és lassúak voltak, a csapat sehogyan sem találta a játék ritmusát. Hiába játszottak nagy mezőnyfölényben, Királynak nem kellett izgulnia. A szombathelyi ikonnak néhány távoli lövés jelentett hálás beavatkozást. A félidő végén ráadásul Sós Bence dőlt ki a sorból, miután összefejelt egy szombathelyivel.

Mengolo most csak árnyéka volt önmagának

A sérült Sós helyett Könyvest, az első játékrészben pedig jobbára csak botladozó Mengolo helyett pedig Tabakovicot küldte csatába a második félidőre Herczeg András. Alig tíz perc telt el a játékrészből, amikor a Loki mesterének harmadjára is cserélni kellett: a meghúzódott Szatmárit Mészáros váltotta. A Loki nagy offenzívába kezdett, de a rossz passzok miatt rendre elhaltak az akciói, és a szerzett labdákból formás kontrákat vezettek a szombathelyiek.

A 68. percben végre gólöröm törte meg a Nagyerdő csendjét: gyorsan elvégzett szabadrúgás után Tőzsér ugratta ki Bényeit a jobb oldalon, aki az alapvonalról adott be laposan, Király és Devecseri egymást zavarták meg, így Tabakovic pedig közelről a kapuba helyezett.

1-1

A Loki pörgött tovább: a 74. percben szép összjáték végén 10 méterről Varga Kevin tüzelt, a labda centikkel kerülte el a jobb kapufát. Kisvártatva ugyanő dolgoztatta meg Királyt 20 méterről.

A 86. percben Tabakovic lábában volt a győzelem, de benne is maradt. Gyors támadás végén Könyves hozta helyzetbe a svájcit, aki két méterről fölé bombázott. Az ilyenre mondják: nehezebb kihagyni, mint berúgni.

A DVSC fontos pontokat bukott hazai pályán, és az is nagy kár, hogy a fiúk nem tudták győzelemmel megörvendeztetni Herczeg Andrást, aki klubrekordot jelentő 163. alkalommal irányította ezen a találkozón a hajdúsági csapatot.

Labdarúgó NB I., 13. forduló:
DVSC-Haladás 1-1 (0-1)
Nagyerdei Stadion, 6025 néző. Vezette: Erdős (Varga Zs., Vígh-Tarsony)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári (Mészáros N., 56.), Ferenczi – Varga K., Jovanovic, Tőzsér, Bódi – Mengolo (Könyves, 46.), Sós (Tabakovic, 46.)
Haladás: Király (Gyurján, 85.) – Polgár, Devecseri, Wils, Németh Mi. – Kiss B., Tóth M., Kiss T., Rácz B. (Halmosi, 70.) – Mészáros K., Medgyesi (Pinte, 61.)
Gól: 0-1 Kiss T. (3.), 1-1 Tabakovic (67.)
Sárga lap: Medgyes (37.), Pinte (67.), Devecseri (73.)

Galéria

DVSCbajnokságHaladás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés