Hirdetés

Kassai sípja a végén „kivégezte” a Lokit...

2017.08.12. 22:15

Kassai sípja a végén „kivégezte” a Lokit...
A végén dőlt el... (Fotó: Cívishír)

A debreceniek az utolsó utáni percben kaptak ki a Székesfehérvár felcsúti otthonában.

Hirdetés

A „rendkívül nehéz helyzetben” lévő DVSC azt Európa-liga ajtaján kopogó Videoton otthonába látogatott. Először volt kezdő a svájci-bosnyák Tabakovic, akit – többek között – a debreceni születésű Varga József próbált semlegesíteni. A pozsonyi Slovannal hírbe hozott Holman így a középpályán, eredeti posztján kapott szerepet.

A DVSC támadójátéka ettől nem lett aktívabb, de nem csak a debrecenieket érhette panasz, a Videoton sem jutott semmire az enyhe mezőnyfölénynél. Az első félidőben óvatos focizgatás zajlott a Pancho Aréna szépen zöldellő gyepén. Egyik csapat sem talált fogást a másikon, jól zártak a védelmek, a támadó alakzatoktól pedig nem tellett arra, hogy tűzbe hozzák a híveiket. Kassai is spori is annyira unta a meccset, hogy egy percet sem hosszabbított.

Szünet után annyiban változott a játék képe, hogy a Videoton nagyobb iramot diktált, és ezáltal védekezésre kényszerítette a DVSC-t. Meddő mezőnyfölénynél többet azonban nem tudott felmutatni a bajnoki ezüstérmes.

Először a 63. percben „rezgett a léc”: Lazovics kecsegtető helyzetben centikkel lőtt mellé. Labdaszerzés után a Loki próbált kitörni, de akciói hamar elhaltak. A 69. percben megint nagyon közel állt a gólhoz a Vidi: Lazocics ívelt, Pátkai zicerben mellé bólintott. A 72. percben már a Loki találhatott volna be: Könyes közeli lövését védte a hazai kapus. Kisvártatva megint a debreceniek kapuja került veszélybe: Lazovics szerencsénkre Nagy Sándort találta telibe egy közeli fejessel. Dzsudzsák egykori csapattársa még a végén is kihagyott egy ziccert, és amikor már azt hittük, hogy pontot szerez a DVSC, a végén, a hosszabbítás perceiben Kassai befújt egy véleményes tizenegyest.

Lazovics bevágvta a büntetőt: 1-0! Megint bukás...

Labdarúgóü NB I. 5. forduló:
Videoton-DVSC 1-0
Felcsút, 1949 néző. Vezette: Kassai (Tóth II., Varga Zs.) 
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Suljic, Pátkai (Géresi 86.), Varga J. (Maric 60.), Hadzic - Scsepovics, Lazovics 
DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Jovanovic (Csősz 90.+6.), Filip, Tőzsér, Holman (Mészáros 90.), Könyves – Tabakovic (Mengolo 77.) 
Gól: Lazovic (90.+7.)
Sárga lap: Kinyik (2.), Könyves (19.), Filip (40.), Jovanovic (74.), Pátkai (76.), Fiola (83.), Tőzsér (84.), Henty (86.), Szatmári (90.+3.), Nagy S. (90.+6.)

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés