Hirdetés

Jobban játszott a Loki, mint a Fradi, de ez olcsó vigasz

Cívishír

2017.08.06. 19:38

Jobban játszott a Loki, mint a Fradi, de ez olcsó vigasz
Sós nagyot küzdött, de a góllal ő is adós maradt (Fotók: Ásztai Csaba és Hadházi Lajos)

A debreceniek első bajnoki sikerére továbbra is várni kell.

Hirdetés

Sokan féltették a Lokit a Fradi elleni derbitől, ami nem volt alaptalan, hiszen eddig igencsak adós maradt a jó játékkal a Herczeg-gárda, és akkor finoman fogalmaztunk. Ehhez képest a DVSC összeszedett egység benyomását keltette a mérkőzés első szakaszában, előbb Könyves, majd Holman teszteltette Dibuszt, és az agresszív letámadás többször is zavart keltett a ferencvárosi védelemben.

A 24. percben Jovanovic remek passza után Holman törhetett kapura, a kifutó Dibusz mellett azonban hosszan tolta meg a labdát, így oda lett az ordító helyzet. A 28. percben Sós verte át Pazar csellel Lovrencsicset a Fradi tizenhatosanak bal oldalán, közeli lövését azonban blokkolták. A félidő hajrájában ismét Sós próbálkozott, éles szögből leadott lövésénél Dibusz a helyén volt.

Ezzel szemben a Fraditól egy épkézláb akciót nem láttunk az első 45 perc során!

Összességében harcosan játszott a Loki, panasz egyedül Holmanra lehetett, aki ígéretes helyzetekben többször is „rátekeredett” a labdára. Igaz, egy szem csatárként nem volt könnyű dolga a Fradi-védők gyűrűjében.

A debreceni ultrák mindent megtette, ami tőlük tellett   (Fotó: Ásztai Csaba)

Szünet után visszaesett a tempó, a feszültség azonban fokozódott. A közönség is érezte, hogy ezen a meccsen lehet keresnivalója a Lokomotívnak. A Ferencváros ugyanis Böde beállásával sem lett ütősebb. A Loki játékát sajnos továbbra is rengeteg pontatlanság jellemezte, a rossz passzok miatt haltak el az ígéretes akciók.

A 62. percben mégis sikerült áttörni a Fradi-falat: Holman ziccerben, 15 méterről, senkitől sem zavartatva fölé bombázott. Ez volt az utolsó megmozdulása, hiszen kisvártatva az újdonsült lokista, Haris Tabakovic váltotta. A 70. percben majdnem megfagyott a vér a debreceni szurkolókban, Ferenczi ugyanis „gyanús” becsúszással szerelte Gorrariánt a Loki tizenhatosán belül, Szabó sporttárs sípja szerencsére néma maradt.

Ez a helyzet is jelezte, hogy a Ferencváros rákapcsolt a végére. A DVSC felvette az iramot, de a fáradtság már látszott a fiúkon. A várva várt gólra a hajrában már nem volt esély, így a debreceniek első győzelmére továbbra is várni kell.

Labdarúgó NB I., 4. forduló:
DVSC-Ferencváros 0-0
Nagyerdei Stadion, 5306 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kóbor, Márkus)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Jovanovic – Filip, Tőzsér, Sós (Mengolo, 76.) – Holman (Tabakovic, 65.) – Könyves            
Ferencváros: 
Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Otigba, Botka – Csernik, Gorriaran – Varga (Böde, 46.)R., Rui Pedro (Lovrencsics B., 62.), Amadou – Priskin (Koch, 46.)
Sárga lap: Sós (19.), Koch (77.), Botka (90+4.), Otigba (90+5.)

 

Galéria

DVSClabdarúgásferencváros

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés