Hirdetés

Történelmi boldogság: NB I-be jutott a Balmazújváros!

2017.06.04. 19:40

Történelmi boldogság: NB I-be jutott a Balmazújváros!
Öröm a köbön Újvároson (Fotók: Ásztai Csaba)

Taktikus focival győzte le Seszták miniszter csapatát a Tiba-gárda.

Hirdetés

A balmazújvárosi fürdő nevét viselő DEAC férfi kosárlabdacsapatának első embere, Becsky István végezte el a kezdőrúgást a történelmi összecsapáson, mégpedig abban a reményben, hogy a „testvércsapat”, az újvárosi Balmaz Kamilla is feljut a magyar élvonalba a sportágában, ahogy azt tette az egyetemista csapat egy nappal korábban.

A lelátón fejesek, politikusok, nagymenő üzletemberek, foglalkoztatott és munkanélküli edzők vegyültek el a pórnép között.

Már a döntetlen is a hazaiak NB I-be jutását jelenti – így feszült neki a meccsnek a két gárda vasárnap, telt ház előtt, kánikulában. Negyedóráig csak „alibiztek” a fiúk, vagy csak a nagy tét miatt nem mertek többet vállalni unalmas mezőnyjátéknál. A félidő derekán a győzelemért hajtó Kisvárda váltott ritmust, ami okozott némi riadalmat a lelátón. Szécsi Gergő kapus két alkalommal is nagy veszélyt hárított el, illetve egy lesgólig is eljutott a Kisvárda a korábbi újpesti ikon, Rajczi révén.

A balmazújvárosiaknak semmire sem volt válaszuk, a kaput sem találták el 45 perc alatt, nem is nagyon igyekeztek. A félidei 0-0-lal azonban fél lábbal már az NB I-ben érezhették magukat.  

Az újvárosi B-közép is felnőtt az NB I-hez!

Szünet után már egy támadóbb szellemű hazai csapat hozta lázba a közönséget,

de a vendégek sem tettek le a győzelemről, így vált lüktetővé és élvezetessé a csata. Továbbra is többet birtokolták a labdát a szabolcsiak, de kapura immár a Balmazújváros jelentett több veszélyt. A 65. percben például csak néhány centi választotta el a hangrobbanástól a kisvárost: Fekete volt pontatlan ziccerben.

Az újvárosi legények csúszva-mászva hatástalanították a kisvárdai rohamokat

Az idő mindenesetre a Balmaz Kamillának dolgozott, ettől vált egyre feszültebbé és indulatosabbá a kisvárdai gárda, amelynek feltétlenül támadnia kellett, és ebben lelte vesztét. A 82. percben egy parádés kontra végén Zsuga szerzett elegáns gólt egy pimasz csel után (1-0), s ezzel eldőlt:

NB I-be jutott a Balmazújváros! 

A végén örömkönnyek hullottak Balmazújváros-szerte, óriási ünneplés vette kezdetét. Boldogságban úszott mindenki. No meg sörben!

Labdargó NB II., 38. forduló:
Balmazújváros-Kisvárda 1-0 (0-0)
2435 fő, vezette: Pintér (Becséri, Vígh-Tarsonyi)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi – Virág, Rus, Sigér, Kovács (Vólent 87′), Vajda, Bokros, Tamás, Bódis, Fekete (Belényesi 77′), Zsuga. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Kisvárda: Ivancsics - Talabér, Vermes, Fodor, Lucas, Vári, Oláh (Erős 66′), Gosztonyi, Horváth (Fodor 73′), Cseri (Horváth 79′), Rajczi. Szakmai igazgató: Révész Attila.
Gól: Zsuga (82. p.)

Galéria

labdarúgásBalmazújváros

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés