Balmazújvároson meg akarják cáfolni a kétkedőket

2017.06.14. 18:35

Balmazújvároson meg akarják cáfolni a kétkedőket

Horváth Ferencnek ez már a nyolcadik csapata.

Hirdetés

 A labdarúgócsapat NB I-ben tartását nevezte legfontosabb feladatának Horváth Ferenc, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő új vezetőedzője, akit szerdán sajtótájékoztatón mutatott be a klub elnöke Balmazújvárosban.

Tiba István emlékezetett rá, hogy kellemetlen helyzet alakult ki a klubnál, amikor az előző edzői stáb - miután a Balmazújváros feljutott az NB I-be - jelezte, az NB II-ben kiesett MTK Budapestnél folytatja a szakmai munkát.

Olyan új trénert kerestünk, akiben a csapat és a vezetőség is megbízik, aki alkalmas a feladatra, és arra, hogy a csapat ne essen ki az NB I-ből

 - tette hozzá a sportvezető. Tiba István elmondta: az elsőszámú jelöltje Horváth Ferenc volt, akivel kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött. A vezetőedzővel Balmazújvárosba érkezik Szamosi Tamás másod- és Borsos Vilmos kapusedző. A rehabilitációs szakembert hétfőn nevezik meg, ő valószínűleg külföldi lesz.

A klubelnök megköszönte Horváth Ferencnek, hogy vállalja a munkát olyan klubnál, amelyet kiesőként könyvelnek el,

s amelynek a legkisebbek az anyagi lehetőségei a hazai mezőnyben.

A korábbi válogatott labdarúgó több élvonalbeli együttesnél volt már vezetőedző és saját bevallása szerint váratlanul érte a Balmazújváros felkérése, mivel a csapat jó évet zárt jó edzővel, ezért nem gondolta, hogy üresedés lesz a klubnál.

Bár száz emberből száz, aki nem balmazújvárosi, azt mondja, kiesnek a bajnokságból, szép feladat lesz ezt megcáfolni

 - jelezte Horváth, aki hozzátette, Balmazújvárosban őszinte játékosokkal és vezetőkkel találkozott, "ahol visszakaphatja az ember a hitét, hogy a futball mégiscsak játék".

A leendő keretről Tiba István kiemelte: tudják, hogy erősíteni kell. A sportvezető elsősorban magyar fiatalokat szeretne a csapatban látni, illetve esetleg olyan külföldieket, akik megfizethetőek és valóban erősítést jelentenek.

Horváth Ferenc megjegyezte: elsősorban az idő jelent gondot, mert sok játékos már vagy szerződést kötött, vagy előrehaladott tárgyalásokban van, de mindent megtesznek azért, hogy ütőképes csapat legyen a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az élvonalban is.

A 44 éves szakember játékos karrierje során nyolc országban futballozott. A 32-szeres válogatott Horváth Ferenc edzőként a Balmazújváros előtt hét csapat szakmai munkáját irányította már, köztük ötöt - Kecskemét, Paks, Győr, Videoton, Diósgyőr - az élvonalban. Legutóbbi, miskolci állomáshelyén 21 bajnokin 33,3 százalékos mutatót produkált, a DVTK március 2-án menesztette.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés