Hirdetés

DVSC: szebb tavaszban bíznak

Cívishír

2017.02.16. 20:36

DVSC: szebb tavaszban bíznak
Róka Géza és Leonel Pontes (Fotó: dvsc.hu)

Szurkolói ankétot tartottak a Nagyerdőn.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy a hosszú téli szünetet követően a hét végén folytatódik az NB I-es bajnokság, meglehetősen kevesen vettek részt a DVSC szurkolói ankétján. Legfeljebb százan jöttek össze a Nagyerdei Stadionban található Loki Klub (Red and White) Sörözőben, ahol ott volt Róka Géza, a DVSC cégvezetője, Leonel Pontes vezetőedző, valamint a klub téli igazolásai, Ivan Kelava, Osváth Attila, Justin Mengolo, Frank Feltscher, Haris Handzic és Szuk Hjundzsun is.

Kényes kérdések ezúttal nem voltak, csendes mederben „folydogált” a fórum, igaz, a kemény mag nem is képviseltette magát az összejövetelen. Csak emlékeztetőül: a debreceniek a tizedik helyen állnak a bajnokságban, a már kieső helyen tanyázó MTK-val egyformán húsz pontot gyűjtöttek eddig. 

Visszakerülni a tabella első felébe

Elsőként Róka Géza szólt a drukkerekhez, akiket emlékeztetett a gyenge őszi szereplésre, aminek legfőbb okát a gyenge helyzetkihasználásban látta. Hangsúlyozta, hogy ezért az igazolásoknál fő szempont volt a támadó szekció megerősítése: a klubhoz igazolt hat labdarúgó közül négyet ennek szellemében szerződtettek. A cégvezető felidézte, hogy a szezon kezdete előtt a nemzetközi szereplés kiharcolása volt a cél, ám az őszi gyengélkedés után ezen változtatni kellett: a realitás visszakerülni a tabella első felébe - fogalmazott.

Leonel Pontes vezetőedző elmondta: az új igazolásokkal erősebb lett a Loki, velük megindulhat az együttes felfelé, és ismét olyan csapat állhat össze, amelyikre büszkék lehetnek a városban. A szakembertől az egyik szurkoló azt kérdezte, hogy a hat igazolás közül ki érkezett az ő kérésére a csapathoz. „Mindegyikük!” – válaszolta Pontes, megjegyezve, hogy összesen 65 játékost térképezett fel, közülük került ki a hat érkező.

Hol vannak a mieink?

Az egyik drukker a debreceni kötődésű labdarúgókat hiányolta a Lokiból, szerinte a szurkolók egészen máshogy állnak ahhoz a csapathoz, amelyikben az „ő fiaik” is szóhoz jutnak. Erre reagálva Róka Géza hangsúlyozta: a hosszú távú cél természetesen az, hogy minél több saját nevelésű játékos kapjon helyet a csapatban, addig azonban több külföldire van szükség.  

Emlékeztetett arra, hogy 5-6 fiatal most is ott van a keretben, nekik még „bele kell erősödniük” az NB I-be. Leonel Pontes szerint igen is vannak a klubnak tehetségei, példáként említette Csősz Richárdot, Nagy Kevint és Bíró Pétert.

Az új fiúk is bemutatkoztak röviden, valamennyien elmondták: örülnek, hogy itt lehetnek, és mindent megtesznek a Loki sikeréért.

A Vasastól fél évre kölcsönbe érkezett Osváth Attila szerint a DVSC-nek az első három között lenne a helye. Azon lesznek, hogy tavasszal minél jobb és eredményesebb futballt lásson a debreceni közönség – tette hozzá.

Az első lépést a felzárkózás felé szombaton 18 órától teheti meg a DVSC. A Nagyerdei Stadionban a Ferencváros lesz a piros-fehérek ellenfele. Leonel Pontes elmondta, hogy természetesen győzni szeretnének a Fradi ellen, és ezúttal a három pont érdekében nem ragaszkodik a szép játékhoz sem. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés