Hirdetés

Végre egy jó hír: 48 csapatos lesz a foci-vb

nso.hu

2017.01.10. 11:42

Végre egy jó hír: 48 csapatos lesz a foci-vb
A legutóbbi győztes német válogatott

Kicsit még várni kell rá.

Hirdetés

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntött, a világbajnokság mezőnyét 32 csapatról 48-ra növelik a jövőben – adta hírül a BBC. Az értesülést nem sokkal később a FIFA is megerősítette - írja a sportnapilap internetes kiadása.

A lebonyolítási rend a következő lesz: 16, háromcsapatos csoportot hoznak létre, amelyből az első kettő jut tovább. A maradék 32 gárda az egyenes kieséses szakaszban folytatja. A rendszer a 2026-os világbajnokságon debütál. Az eddigi 64 mérkőzésről így 80-ra nő a mérkőzések száma, de a végső győztes ugyanúgy hét meccset játszik majd, ahogyan eddig is. A viadalt 32 nap alatt bonyolítják le, hogy a reformot ellenző európai topklubok kedvében járjanak – az élgárdák a túl zsúfolt nemzetközi menetrendet kifogásolták.

Gianni Infantino FIFA-elnök szerint azért volt szükség az újabb változtatásra, hogy a világbajnokság „befogadóbb” legyen, mert „ez szolgálja a labdarúgás fejlődését az egész világon”. Hozzátette: „Semmi sem képes jobban fellendíteni egy ország labdarúgását, mint az, ha egy világbajnokságon szerepelhet”.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés