Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalódás! Hazai pályán szerepelt le a DVSC

| 2016. 07. 14. | 22:11:00
Az Európa Liga selejtezőjének második körében előny a fehéroroszoknál.
Csalódás! Hazai pályán szerepelt le a DVSC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Micsoda kezdés! Már a második percben talpon őrjöngött mintegy hatezer debreceni, miután Tisza egy szerencsésen megpattanó kapáslövés után vezetést szerzett a DVSC-nek a fehérorosz Tarpeda Zsodzina ellen (1-0). Azért csak hatezer, mert ezért a találkozóért pénzt kért a DVSC, és feleződött a közönség a legutóbbi, ingyenesen kínált nemzetközi kupameccshez képest.

Húsz perc elteltével a Loki már 3-0-ra is vezethetett volna, de előbb Szakály, majd Castillion puskázott el nagy helyzetet. A fehéroroszok ezt köszönték szépen, és beverték az egyenlítőt. A 23. percben Zagynajlov lőtte ki védhetetlenül a jobb alsót 18 méterről (1-1).

A fehérorosz gárda bizony nem falábú focisták gyülekezete – vontuk le a következtetést, mert debreceni helyzetek ide vagy oda, a vendégek mezőnyfölényben játszottak a debreceni gól, tehát a meccs eleje óta.

A 28. percben újabb ordító helyzet maradt ki. A labda ott dadogott a Tarpeda gólvonala előtt, de Mészáros és Tisza sem találta el közelről a kaput.

Az első félidő második felében a DVSC próbált nyomást gyakorolni az ellenfélre, de meddő mezőnyfölénynél többet nem tudott kiharcolni. A korai gól ellenére a DVSC játéka hagyott némi kívánnivalót maga után az első 45 percben, ennél csak jobbat reméltünk a folytatásra.

 A DVSC el is kezdett támadni a szünet után, vagy inkább csak immel-ámmal támadgatni, de a fehéroroszok életveszélyes kontrákat vezettek. Tízpercnyi szenvedés után a teljesen enervált Castillion helyett Takácsot küldte pályára Kondás-mester.

Ahogy telt az idő, a Loki úgy fokozta a tempót, de a fehérorosz bunker derekasan állta a rohamokat. A 66. percben már verve volt, de Takács mellé lőtte a ziccert. Legalább láttunk egy szép támadást, Holman és Szakály közreműködésével. A 72. percben megint Takács került helyzetbe, de ezúttal 15 méterről fölé durrantott.

A két helyzet ellenére a DVSC játéka továbbra sem volt meggyőző, és sajnos a továbbiakban sem lett az. A hajrában jött a feketeleves: A 88. percben Klapockij 25 méterről, szabadrúgásból kilőtte a jobb felsőt (1-2). A végén már az 1-2-nek is örülnünk kellett, mert a vendégek előtt adódtak hatalmas helyzetek...

Így aztán a visszavágó semmi jót nem ígér a DVSC számára. A B-közép a végén Kondás fejét követelte, de amikor a hangosbemondó a vasárnapi, Paks elleni bajnoki nyitánynak akart reklámot csinálni, akkor már az "úri" közönség is fütyült...

Európa Liga, selejtező, 2. kör, első mérkőzés:
DVSC-Tarpeda Zsodzina 1-2 (1-1).
Nagyerdei Stadion, 6015 néző. Vezette: Trattou (Soteriou, Viktoros – ciprusiak)
DVSC: Radosevic - Jovanovic, Mészáros N., Brkovics, Korhut - Mészáros K. (Djelmic 63.), Varga J., Holman (Ferenczi 82.), Szakály – Castillion (Takács 57.), Tisza
Zsodino: Famichou – Scherba (Chaliadka 84.), Klapotski, Cheliadzinski, Pankavets – Afanasyeu, Khachaturan (Pauliukavets 80.), Shapoval, Dzemidovich – Lutsevich, Zagynailov (Trapashka 69.)
Gól: 1-0 Tisza (2.), 1-1 Zagynailov (22.), 1-2 Klapotski (88.)
Sárga lap: Pankavets (25.), Shapoval (31.), Brkovics (49.), Mészáros K. (52.), Scherba (68.), Varga J. (87.), Pauliukavets (90.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!