Hirdetés

Távozik az utolsó matuzsálem, de a debreceniek maradnak

mti

2017.03.31. 14:40

Távozik az utolsó matuzsálem, de a debreceniek maradnak
Erdei Zsolt (Fotó: mti)

Új elnököt választanak szombaton.

Hirdetés

Szombaton 21 év után távozik a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) éléről Csötönyi Sándor, akinek helyét Erdei Zsolt amatőr és profi világbajnok foglalhatja el. A magyarországi sportági szövetségek jelenlegi elnökei közül leghosszabb ideje posztján lévő Csötönyi 1996-ban került a MÖSZ élére, s mostani mandátuma szerint 2020-ig maradhatna pozíciójában.

Hanyatlik a boksz

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor a sportág berkeiben egyre nagyobb teret nyertek a változást sürgetők, mivel a bokszban hosszú ideje nincsenek komoly eredmények. Férfiaknál világbajnokságon 2009-ben volt legutóbb magyar dobogós (Káté Gyula), olimpián pedig 2000-ben, amikor éppen Erdei nyert bronzot. A tavalyi, riói játékokra már csak két magyar - Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs - jutott ki a férfiaknál, női versenyző pedig egy sem. Ráadásul Brazíliában Bacskai az első, míg Harcsa a második meccsén búcsúzott.

Kokó után a menedzser is kirohant Csötönyi ellen

A tavalyi év végén Rácz Félix, a Felix Promotion vezetője nyíltan támadta Csötönyit, csatlakozva ezzel az elnököt már korábban bíráló Kovács István, az eddigi utolsó magyar ökölvívó olimpiai bajnokhoz. Közben a háttérben egyeztetések folytak, s felmerült Erdei Zsolt neve mint lehetséges utódé. Ő jelezte, akkor vállalja az elnökséget, ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogatja, február közepén pedig arról számolt be, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapott, és megkapta azt a bizalmat, amit kért.

A két debreceni marad

Szombaton a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az Arena Hotelben 10 órától megtartja éves rendes beszámoló közgyűlését, majd ezt követően, 12-től kerül sor az elnökválasztásra, s egyúttal teljes tisztújításra is. Kunya György, a MÖSZ főtitkára pénteken az MTI-nek elmondta, hogy a jelölések szabályosan lezajlottak, minden elnökségi tagságra jelentkezett személy megkapta a szükséges mennyiségű - minimum öt egyesülettől származó - ajánlást.

Várhatóan továbbra is két debreceni tagja lesz az elnökségnek, hiszen Erdei Zsolt is számít a megyei közgyűlés elnökének, pajna Zoltánnak, valamint a DVSC bokszklub első emberének, Szabó Sándornak a munkájára.

Az Erdei Zsolttal készült interjúnkat itt olvashatja!

ökölvívásErdei Zsolt

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés