Mindegy neki, Napóleon vagy Zsák Fos: 60 éves Christian Clavier

civishir.hu, wikipedia

2012.05.06. 13:08

Mindegy neki, Napóleon vagy Zsák Fos: 60 éves Christian Clavier
Christian Clavier

Párizs – Jöttünk, láttunk, visszamennénk, és megnéznénk újra, hol kapta az isteni tehetséget Christian Clavier, aki még a mini hadvezért is hatalmasan játszotta.

Hirdetés

Christian Clavier 1952. május 6-án született. Számos filmben játszott együtt Jean Renoval és Gérard Depardieuvel, a magyar közönség elsősorban Asterix, Napóleon és Jacques Foch szerepéből ismerheti. Színészi karrierje a középiskola Splendid nevű, komikus színházi társulatában kezdődött, a társulattal olyan közönségsikeres filmeket alkotott, mint a Bronzbarnák és a Karácsonyi kalamajka.

Hiteles Napóleon

A Splendid-csoportot elhagyva, 1993-ban Jean Reno mellett főszerepet játszik a világszerte népszerű Jöttünk, láttunk, visszamennénk című vígjátékban. A filmbeli Jacquouille (magyar fordításban Zsak-Fos, a bolondos) szerepe széleskörű ismertséget nyújtott Clavier számára. Ezt követően több nagy költségvetésű francia filmben játszott, úgymint az Asterix képregény filmadaptációi, illetve a Jöttünk, láttunk, visszamennénk folytatásai. A többnyire vígjátékokban szereplő Clavier drámai szerepeket is vállalt, így láthatjuk a A nyomorultak televíziós változatában, Thénardier szerepében, illetve a Napóleon életéről szóló televíziós sorozatban (Napóleon) a francia hadvezér és császár szerepében.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés