Hirdetés

Litkai Gergely, Isten éltessen sokáig, humorod érjen a bokánkig!

civishir.hu

2011.10.19. 09:31

Litkai Gergely, Isten éltessen sokáig, humorod érjen a bokánkig!
Litkai Gergely

Budapest – El tudjuk képzelni, stand up berkekben miként ünnepelnek születésnapot... Ablakon kilógatás, mikrofonmarkolat beragasztózása, gyilkos poénok. Liktai Gergely, jó túlélést tehát így, a 35. után!

Hirdetés

Litkai Gergely a fővárosban született 1976. október 19-én. Az ELTE jogi karán szerzett jogász diplomát. Egyetemi tanulmányaival párhuzamosan az HBO Mennyi?! Harminc! című műsorában szerepelt. 1998-ban megnyerte a Magyar Rádió humorfesztiválját szerzői kategóriában. A Hócipő szatirikus kéthetilapban önálló rovata van Lehoczki Károly rajzolóval közösen, amely elektronikus formában is megjelenik Villanyállat címmel. Számos lap szerzője, forgatókönyvíró, olyan tévéműsorok ötletembere, mint például az Esti Showder Fábry Sándorral.

A Godot-tól a Comedy Centralig

Humorista tevékenysége mellett forgatókönyveket ír, és egy áldokumentumfilmet is készít. Az első magyarországi stand-up comedy club, a Godot Dumaszínház elindítója – Ardai Tamással, valamint Sáfár Zoltánnal közösen. A színház főszerkesztőjeként sikerült megvalósítania egy országos klubhálózatot, amely stand-up comedy műfaj magyarországi elismertetéséhez is jelentősen hozzájárult. A 2008. október 1-jén indult magyar nyelvű Comedy Central tévécsatorna főszerkesztője.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés