Hirdetés

Tinédzsereket zaklattak a migránsok Svédországban

hirado.hu

2016.01.11. 18:35

Tinédzsereket zaklattak a migránsok Svédországban
A rendőrség elhallgatta az ügyet? (Fotó: illusztráció)

Politikai okokból elhallgatta a rendőrség.

Hirdetés

Tömeges nemi zaklatás ügyét titkolta el a svéd rendőrség egy két évvel ezelőtti fesztiválon. Egy afgán fiatalokból álló társaság állítólag 11-12 éves lányokat fogdosott az ifjúsági programsorozaton - írja a Dagers Nyheter napilap. A svéd rendőrség megkezdte a nyomozást az incidenssel kapcsolatban.

A lap információi szerint 50, főleg afgán fiatal követte el a két évvel ezelőtti szexuális támadásokat, és egy nemi erőszakról is érkezett bejelentés.

A támadásokat a 2014-es "We Are Sthlm" elnevezésű kultúrfesztiválról jelentették, és még megerősítésre várnak. De ettől függetlenül a kölni történtekhoz hasonló, vagy még nagyobb politikai botrányt is okozhatnak Svédországban. A bevándorlás-ellenes Svéd Demokraták pártja hónapok óta irányítja a politikai hangulatot, az elmúlt hónapok közvélemény-kutatásai is alátámasztják sikerüket.

A fesztivált felügyelő rendőrök vezetője, Peter Agren szerint a bevándorlók által elkövetett erőszak eltitkolása sokszor azért történik, mert "a rendőrök inkább nem mondják el, mi történt, mert azzal a Svéd Demokraták kezére játszanának".

A párt elnöke, Bjorn Soder úgy gondolja, ilyen botrányra még nem volt példa. Az Express magazinnak adott interjúban elmondta, hogy azonnali nyomozást követelnek, mivel számtalan helyszínen, rengeteg lánnyal történhetett már hasonló erőszak.

Svédország Németországgal karöltve évek óta bevándorláspárti politikát folytat, a skandináv országban kaphattak először állandó lakhelyet szíriai menekültek. Az elmúlt években a temérdek migráns befogadását követően krízishelyzetbe került az ország: a 2015-ös év hatalmas menekültáradata északra tartott, és az év végén szó szerint megtelt az ország.

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés