Hirdetés

Muszlim nőt tüntetett ki Orbán Viktor

mti

2016.03.06. 12:33

Muszlim nőt tüntetett ki Orbán Viktor
(Fotó: mti)

Neki köszönhetően sokaknak könnyebb az élet.

Hirdetés

A kormányfő az Azerbajdzsánban tett kétnapos hivatalos látogatása keretében Ilham Aliyev azeri elnökkel találkozott a Baku melletti elnöki palotában.

A látogatás keretében Orbán Viktor Magyar Érdemrend kitüntetést adott át az elnök feleségének, Mehriban Aliyevának, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének. Az ebből az alkalomból mondott beszédében hangsúlyozta: e kitüntetést a magyar köztársasági elnök adományozza, aki a nemzeti egység megtestesítője, így az egész magyar nemzet elismerését fejezik ki ezzel.

Mint mondta, Mehriban Aliyeva tevékenysége világszerte ismert és elismert, és Magyarországon is nagy szeretettel gondolnak rá azok a gyermekek, akiket abban az otthonban gondoznak, ahol ma neki köszönhetően könnyebb az élet.

Egy muzulmán alapítvány segített egy keresztény intézményt, ezzel két kultúra és vallás képviselői között jött létre egy szeretetteljes szövetség

 - fogalmazott a kormányfő, aki hozzátette: ez figyelemre méltó egy olyan világban, ahol ma már másról sem beszélnek, mint a vallások közötti konfliktusokról.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés