Hirdetés

Kóka János beszólt. Egy 93 éves rokon a téma

civishir.hu

2016.02.19. 08:03

Kóka János beszólt. Egy 93 éves rokon a téma

Az egykori politikus a Szépművészeti Múzeum főigazgatójának üzent. Van humora!

Hirdetés

Kóka János, az egykori SZDSZ-es politikus, volt gazdasági és közlekedési miniszter, aki informatikai vállalkozóként és pénzügyi befektetőrég rég visszatért a magánszférába ironikus fiktív levelet posztolt a Facebookján. A címzett Baán László, akiről nemrég kiderült, Habony Árpád esküvőjére kölcsön adta az áltaala igazgatott Szépművészeti Múzeumot.

Kedves Laci! Régen találkoztunk. Annak idején sokat beszélgettünk arról, hogy hogyan lehetne ez egy jobb ország, ha európai normák alakítanák a közéletet és ha nem dézsmálná egy csomó haramia a közt. 

A régi ismeretségre való tekintettel volna most egy kérésem. Nyárra egy nagyobb bulit tervezek. Drága nagymamám 93 éves, és a születésnapja közel van édesapáméhoz, a kislányoméhoz és az enyémhez. Ráadásul a nemrég született kisfiunk keresztelőjét is olyantájt tervezzük. Nos, a kérésem, hogy hadd kapjuk meg a Szépművészetit egy nagy, családi rendezvényre! Korábban is dédelgettem ilyen tervet, de mivel ismerem az áraitokat, úgy gondoltam, hogy a Szépművészeti megfizethetetlen egy magánrendezvényre. Most viszont látom, hogy van mód arra, hogy ingyen is megkaphassam, amit előre is hálásan köszönök Neked és az adófizetőknek, akik a gondjaidra bízták ezt a közintézményt.

Azt mondod: "a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat". Ígérem, mindenben lelkes szószólótok leszek. Nem tudom, hogy kijár-e nekem a "fontos" jelző, de azt megígérem, hogy ajánlani fogom a múzeumot itthoni és külföldi partnereimnek, és kezeskedem azért, hogy ha oda jutunk, hasonló ajánlatok közül mindig Titeket választunk majd rendezvény-helyszínül.

Azt is ígérem, hogy vigyázunk majd a műtárgyakra, ha pedig megtetszik valamelyik, az ügy kapcsán megismert árakon visszük majd haza pár hétre. 

Kérlek jelezd, hogy kit kereshetek az ügyben. Üdvöztettel: Kóka János

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés