Hirdetés

Bölcskei Gusztávék elhatárolódnak az anticionista népgyűlés kezdeményezőjétől

index.hu

2013.04.11. 08:30

Bölcskei Gusztávék elhatárolódnak az anticionista népgyűlés kezdeményezőjétől
Ifjabb Hegedűs Loránt (MTI-fotó)

A "judeobolsevik keresztény- és magyarellenes terrort" ítéltetné el a jobbikos lelkész.

Hirdetés

Ifjabb Hegedűs Loránt május 4-re hirdetett „Antibolsevista és anticionista népgyűlést” a Szabadság téri református templom elé, írja az Index. A rendezvényt egyértelmű üzenetnek szánta, hiszen Budapesten ezen a napon kezdődik a Zsidó Világkongresszus közgyűlése, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. Ifjabb Hegedűs a napokban közzétett felhívásában többek között azt követelését fogalmazta meg a Világkongeszussal szemben,  hogy "ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztény- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit, többek között: Kun Bélát, Szamuelyt, az egész népbiztosi söpredéket, Péter Gábort, Rákosit, Gerőt, Farkast, Révait, az Andrássy út 60 verőlegényeit".

A református egyház egyik vezető testülete, az esperesi-gondoki értekezlet Bölcskei Gusztáv javaslatára minden korábbinál keményebben elhatárolódott ifjabb Hegedűs Loránt Budapest-Szabadság téri református lelkésztől. Az esperes-gondnoki értekezlet szerdán felkérte a Hegedűs ügyeiben illetékes Budapest-Északi Református Egyházmegyét, hogy tűzze napirendre ennek az esetnek a megtárgyalását. A határozat szerint Hegedűs legújabb anticionista tüntetése "mereven ellentétes" a Magyarországi Református Egyház Zsinata már többször és világosan kiadott állásfoglalásaival.

Az Index megemlíti, öt éve az egyházi bíróság lényegében Hegedűs pártjára állva megszüntette azt az eljárást a lelkész ellen, amely a holokauszttagadó történész, David Irving fellépése miatt indult. Az egyházi bíróság akkor a panaszosokat, Bölcskei Gusztáv püspököt és Nagy Sándor főgondnokot kötelezte 345 ezer forint eljárási költség megfizetésére.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés