Hirdetés

Beperli a DK a Magyar Távirati Irodát

DK

2016.01.09. 08:26

A párt szerint sorozatosan megtagadják közleményeik kiadását.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció január 9-én kiadott közleménye szerint beperli a Magyar Távirati Irodát. A közleményt az ismert tévés arc, Vágó István, a DK média munkacsoportjának vezetője jegyzi.

A Magyar Távirati Irodánál a napi rutin részévé vált, hogy megtagadják a DK közleményeinek kiadását, ilyen-olyan okokra hivatkozva. Volt, hogy Habony Árpádot nem tartották közszereplőnek, volt, hogy Orbán Viktor közpénzmilliárdokat nyerő vejét. Az MTVA hírhamisításait még akkor sem kommentálhattuk közleményben, amikor már a Kúria sem kifogásolta, hogy a “közmédiát” hírhamisítónak minősítsék. Legutóbb azt nem írhattuk le, hogy Matolcsy György a családjának juttatja a jegybank kedvezményes hiteleit, holott ezt a sajtóban megjelent szerződések is bizonyították.

A Demokratikus Koalíció – megelégelve a folyamatos, jogsértő magatartást – pert indít a Magyar Távirati Iroda ellen. A DK szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány pártállami cenzúrája 2016-ban a rendszerváltás előtti időkön is túltesz, sárba tiporva a megtépázott magyar demokrácia szerény maradványait is. A DK nem fogja hagyni, hogy a kormány az MTI segítségével hallgattassa el az ellenzéki véleményeket, ezért a bíróságon fogja bizonyítani a politikailag motivált cenzori gyakorlatot.

Vágó István
a DK média munkacsoportjának vezetője

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés