Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a voksolás

| 2018. 04. 08. | 01:26:00
Most van lehetősége beleszólni, éljen vele!
Megkezdődött a voksolás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött az óceániai és ázsiai magyar külképviseleteken az országgyűlési képviselők választása helyi idő szerint vasárnap reggel. Az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt már szombaton szavaztak. 

A külképviseletek helyi idő szerint reggel 6-tól este 7 óráig várják a voksolókat. Az Amerikán kívüli első szavazókör Új-Zélandon, Wellingtonban nyílt meg, közép-európai idő szerint szombat este 8 órakor. Ezt követte közép-európai idő szerint 22 órakor az ausztrál kontinensen Canberra, Melbourne és Sydney. Négy szavazókörben összesen 574 szavazót várnak. 

Az első ázsiai szavazókör Japánban (Tokió) és Dél-Koreában (Szöul) nyílt meg, közép-európai idő szerint szombaton este 11-kor.

A következő órában (itteni idő szerint éjfélkor) nyílik meg a Kínai Népköztársaságban Csungking, Sanghaj, Hongkong és Peking szavazóköre. A kínai szavazókörökkel egy időben nyit ki Szingapúr szavazóköre is, valamint Manila (Fülöp-szigetek), Kuala Lumpur (Malajzia) és Ulánbátor (Mongólia) szavazóköre. 

Egy óra múlva, közép-európai idő szerint 1 órakor nyit a magyar külképviselet Thaiföldön (Bangkok), Vietnamban (Hanoi és Ho Si Minh-város), továbbá Indonéziában (Jakarta).

Közép-európai idő szerint hajnali 2-kor nyitnak a szavazókörök Kazahsztánban (Asztana és Almati). 

Fél órával később nyit a külképviselet Indiában (Új-Delhi és Mumbai), újabb fél óra múlva pedig Oroszországban (Jekatyerinburg), Pakisztánban (Iszlámábád), Üzbegisztánban (Taskent). 

A felsorolt 25 külképviseleten összesen 1822 magyar választópolgár kíván szavazni.

A külképviseleteken (Magyarország nagykövetségein és főkonzulátusain) azok adhatják le voksukat, akik március 31-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe. A külképviseleteken szombaton és vasárnap mintegy 58 ezren szavazhatnak, négy éve 28 ezren szerepeltek a külképviseleti névjegyzékben.

A külképviseleteken a diplomáciai képviselet munkatársai a külképviseleti választási iroda (küvi) tagjai, a küvi vezetője azonban a Külügyminisztériumból érkezik. A külképviseleteken nem számolják össze a szavazatokat, hanem az urnákat legkésőbb csütörtök éjfélig Magyarországra szállítják a Nemzeti Választási Irodához, és ott számlálják meg a voksokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
A Mályva utcából érkezett a riasztás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.