Hirdetés

Kósa Lajos grandiózus fejlesztéseket ígért Lázár János városának

mti

2018.02.05. 17:43

Kósa Lajos grandiózus fejlesztéseket ígért Lázár János városának
Hódmezővásárhely, sátálóutca (Fotó: ujirany.com)

A Debrecen-Szeged közötti út terveit is szóba hozta.

Hirdetés

Az országban egyedülálló fejlesztések indulnak Hódmezővásárhelyen a Modern városok program keretében, a tapasztalatok később máshol is hasznosíthatók lesznek - jelentette ki a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn az alföldi városban.

Kósa Lajos sajtótájékoztatóján elmondta, már folyik a Hódmezővásárhely és Szeged belvárosát összekötő úgynevezett vasútvillamos - tram train - előkészítése, illetve a szerelvények beszerzése. A két település között naponta ingázó 6-8 ezer embert kiszolgáló közlekedésfejlesztési beruházás költsége 73-75 milliárd forint, amelyből mintegy 22 milliárd forintot uniós, 50 milliárdot hazai forrás fedez - tudatta a miniszter.

A városban elindult a Minőségi otthoncsere program, ebben egy gazdaságosan már nem felújítható panelépületben élők számára kínálják fel a lehetőséget, hogy családi házba költözzenek - közölte a politikus.

Kósa Lajos a Hódmezővásárhely mellett több megyei jogú várost is érintő fejlesztésként említette a 47-es út kétszer kétsávosra bővítését Debrecen és Szeged között.

A miniszter elmondta, kétszer 50 hektárral bővítik az ipari parkot, ahol támogatják mezőgazdasági gépgyártással, élelmiszeriparral foglalkozó vállalkozások megtelepedését. Egy gyenge termőhelyi adottságokkal rendelkező 300 hektáros mezőgazdasági területen pedig napelemparkot hoznak létre.

Kósa LajosFideszLázár János

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés