Hirdetés

Összeverte a „mocskos arab” a szocialista képviselőt

2017.09.01. 13:01

Összeverte a „mocskos arab” a szocialista képviselőt
Boris Faure (balra) és M'jid El Guerrab

Meg kellett műteni a sértettet.

Hirdetés

Kórházban ápolnak egy francia szocialista politikust, akit megütött egy kormánypárti képviselő. Súlyos erőszak miatt eljárást indított a párizsi ügyészség M'jid El Guerrab francia kormánypárti képviselő ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy többször megütötte Boris Faure szocialista politikust, és emiatt őt most kórházban ápolják - közölte pénteken a vádhatóság.

A Szocialista Párt (PS) külföldön élő franciák föderációjának főtitkárát szerdán bántalmazta az Emmanuel Macron államfő pártjának (A Köztársaság Lendületben, LREM) egyik képviselője. A PS közleményben tudatta, hogy kórházba szállítása után Boris Faure állapota jelentősen romlott, és sürgősen meg kellett operálni. 

Intenzív osztályon ápolják, felügyelet alatt van. A rendőrség egyelőre nem tudta kihallgatni. 

A két politikus közti összetűzésről elsőként a Marianne című hetilap számolt be. Eszerint M'jid El Guerrab és Boris Faure Párizs belvárosában, az V. kerületi Broca utca egyik kávéházának teraszán szólalkozott össze. Egy szemtanú az újságnak azt mondta, hogy a kormánypárti képviselő motoros bukósisakjával kétszer megütötte Boris Faure-t, aki ettől elesett és vérzett. Egy másik szemtanú azt hallotta, hogy a szocialista politikus korábban "mocskos arabnak" nevezte a képviselőt.      

Gabriel Richard-Molard, a PS külföldön élő franciák föderációjának egyik vezetője szürreálisnak nevezte a vádat, és feljelentette M'jid El Guerrabot garázdaságért.

M'Jid El Guerrabot a rendőrség nem vette őrizetbe, szabadlábon védekezhet, miután az összetűzés helyszínén felfedte személyazonosságát. A képviselő a francia hírügynökségnek elismerte amit tett, de azt mondta:

"a rasszista sértegetésre" reagált.

erőszakpolitikaFranciaország

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés