Hirdetés

Kósa Lajost alkalmasnak találták. A fideszesek...

mti

2017.09.20. 12:47

Kósa Lajost alkalmasnak találták. A fideszesek...
Kósa Lajos a bizottsági meghallgatáson (Fotó: mti)

A debreceni politikust meghallgatták; csak az ellenzék kellemetlenkedett.

Hirdetés

 A nagyvárosokat nevezte meg a vidék fejlesztésének lehetséges motorjaként szerdai budapesti bizottsági meghallgatásán Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszteri poszt várományosa. 

 A miniszterjelölt a Modern városok programról szólva azt mondta, azt jól előkészítették, de "most jön a munka dandárja". Elmondta, a programnak mintegy 250  projektje van, a rendelkezésre álló uniós és hazai forrás csaknem 3400 milliárd forint.

Kósa Lajos a miniszteri poszt létrehozásáról szólva azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök azt szeretné, ha egy kézbe kerülne a program irányítása, mert jelenleg több tárcának is együtt kell működnie a városokkal a lebonyolításban.

Az Index tudósítása szerint Kósa az ellenzék számkérő kérdéseit volt kénytelen hárítani a meghallgatásán, egyszer meg is jegyezte, hogy nem tud már mit kezdeni ezekkel.

Pszichológus sem vagyok, nem tudok orvosságot az ellenzéki képviselők politikai becsípődésére.

A testület a fideszes politikust a kormánypárti képviselők kilenc szavazatával, az MSZP és a jobbik egy-egy elutasító voksa ellenében alkalmasnak találta a poszt betöltésére.

Kósa Lajosminiszter

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés