Hirdetés

Kósa Lajosból miniszter lesz

2017.09.07. 15:44

Kósa Lajosból miniszter lesz

A debreceni fideszes elismerte.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint két év után lecserélik a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét. Kósa Lajos helyett Gulyás Gergely töltheti be a posztot.

Lázár János a Miniszterelnökséget vezető minisztertől csütörtöki sajtótájékoztatóján megkérdezték ezt, mire azt válaszolta, nem tud arról, hogy született volna ilyen döntés.

"Hogy ki a kormány tagja, azt a miniszterelnök dönti el. Szerintem Kósa Lajos kiváló frakcióvezetői és korábban polgármesteri munkát végzett. Ha miniszterelnök úr őt most vagy a jövőben arra kéri, hogy legyen a kormány tagja, én azt egy nagyon jó döntésnek tartom, mert Kósa Lajos alkalmas arra, hogy kormányzati feladatot kapjon"

- fogalmazott egy újabb vonatkozó újságírói kérdésre, írja az Index.

Kósa a Hvg.hu-nak megerősítette, hogy a kihelyezett frakcióülésen lemond pozíciójáról. Kósa azt mondta a lapnak, hogy ha rajta múlt volna, még száz évig vezette volna a frakciót. A politikus azt is elismerte, hogy a jövőben a Modern Városok Programért fog felelni, de nem kormánybiztosként, hanem tárca nélküli miniszterként. 

Orbán kérte fel

Délután az MTI-nek azt nyilakozta, Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy vegyen részt a kormány munkájában miniszterként, amire igent mondott. Elmondta, hogy a pártelnök-kormányfő a Fidesz jövő héten esedékes velencei kihelyezett frakcióülésén tesz javaslatot a nagyobbik kormánypárt új frakcióvezetőjének személyére. Kérdésre Kósa Lajos úgy fogalmazott: a képviselőcsoport-vezetői tisztségre "Gulyás Gergely neve nem alap nélkül merült fel". A politikus jelezte továbbá: azt javasolja, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának élén frakciótársa, Németh Szilárd kövesse őt.

Kósa Lajoskormány

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés