Hirdetés

MSZP: kamu, bugyuta, demagóg és hazug a béruniós kampány

2017.08.08. 13:09

MSZP: kamu, bugyuta, demagóg és hazug a béruniós kampány

Ujhelyi szerint egészen elképesztő pálfordulás történt.

Hirdetés

Az MSZP szerint "kamu és a hazug" a Jobbik európai béruniót célzó kampánya. Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: a kampány szakmailag "kamu és bugyuta", politikailag pedig "förtelmesen demagóg és hazug".

A szocialista európai parlamenti képviselő közölte,

a béreket nem az Európai Unió határozza meg, így az európai polgári kezdeményezésnek - az aláírások összegyűjtése esetén - sem lesz következménye. 

A magyarországi béreket - amelyeket fel kell zárkóztatni a nyugati bérekhez - egy jó magyarországi kormányzás emelheti meg - tette hozzá.

Ujhelyi István azt mondta, a Jobbik politikusainak cáfolata ellenére az ellenzéki párt akciójának tartja, hogy a béruniós polgári kezdeményezést hirdető plakátok lepték el az utcákat.

Szerinte egészen elképesztő pálfordulás történt a Jobbikban, hiszen néhány éve még a Jobbik alelnöke (Novák Előd) uniós zászlót égetett azon a rendezvényen, amelyen Vona Gábor pártelnök arról beszélt, népszavazáson kell dönteni az uniós kilépésről. Hozzátette: "zászlóégetőkből, de illiberálisokból sem lesznek európai demokraták".

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz és a Jobbik "kéz a kézben" akarja kivezetni Magyarországot az EU-ból. Európa Orbánnak és Vonának csak a haszonszerzésre kell - mondta.

Ön mit gondol a bérunióról?

Nagyszerű törekvés, ha sokan akarjuk, meg tudjuk győzni Brüsszelt! Ne add fel, Jobbik!

0%

Megvalósíthatatlan, demagógia, hiszen még egy országon belül is különböző ára van ugyanannak a munkának.

0%

 

MSZPpolitikaJobbik

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés