Hirdetés

Felmentették a közszeméremsértés vádja alól az egykori tiszteletbeli magyar konzult

index.hu

2017.07.04. 14:28

Felmentették a közszeméremsértés vádja alól az egykori tiszteletbeli magyar konzult

?eztelenül találtak rá a Casperson strandon.

Hirdetés

;Ártatlannak mondta ki a bíróság Gergátz Istvánt, Sarasota egykori tiszteletbeli magyar konzulját, akit februárban közszeméremsértés vádjával vettek őrizetbe egy strandon. Az ügy lezárulásáról maga Gergátz István tájékoztatta az Indexet levélben, kérve a becsületén esett csorba kiigazítását.

Februárban a Magyar Nemzet írta meg elsőként a magyar médiában, amerikai sajtóhírek alapján, hogy a 71 éves tiszteletbeli konzult öt másik, 52 és 80 év közötti férfival együtt bevitték a rendőrök egy két különböző napon zajló, álruhás akció eredményeképpen. Az amerikai wfla.com akkori híre szerint Gergátzra egy függőágyban, meztelenül találtak rá a Casperson strandon. 500 dolláros óvadék fejében helyezték szabadlábra.

Gergátz azt mondja: mutogatásról szó sem volt, elhagyott helyen volt, legfeljebb egy madár vagy egy drón láthatott volna rá. Az Indexnek azt írta,

"a magyar sajtó hamis hírzuhataga" az egészségébe került. 

Márciusban kiderült, hogy Gergátz István nem tiszteletbeli konzul többé. Szijjártó Péter külügyminiszter az MSZP-s Mesterházy Attila parlamenti kérdésére válaszolta azt március 17-én, hogy Gergátz március 3-án azonnal hatállyal lemondott a posztjáról.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés