Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan történik az öregségi nyugdíj kiszámítása?

| 2017. 06. 08. | 16:59:00
Belegondolt már abba, miből fog megélni a nyugdíjas években?
Hogyan történik az öregségi nyugdíj kiszámítása?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan sajnos még mindig abban a hitben vannak, hogy az állami nyugdíjrendszer megoldást kínál majd minden problémára. A tények viszont egész mást mutatnak, hiszen elég csak bemenni bármelyik élelmiszerüzletbe, és azonnal láthatjuk a kasszánál, a nyugdíjasok bizony nem dúskálnak az anyagiakban. Arra sem számíthatunk biztosan, hogy gyermekeink megfelelően tudnak majd támogatni bennünket, és valójában legtöbben nem is szeretnénk a terhükre lenni. Mit tehetünk mégis annak érdekében, hogy színvonalas megélhetést biztosító nyugdíjas éveknek örvendjünk? A megoldás nem más, mint a mostanság oly sokat emlegetett öngondoskodás.

A megszokott életszínvonalunkhoz szokva nehezen tudjuk elképzelni azt, hogy egykoron majd jövedelmünk töredékéből kell megélni. A tapasztalatok ráadásul azt mutatják, hogy nyugdíjasként csak egyre növekedni fognak kiadásaink. Ennek nem más az oka, mint az, hogy egy bizonyos életkor után az egészségmegőrzésre kénytelenek leszünk költeni. Természetesen ez nagymértékben függ attól is, hogy aktív éveinkben mennyire figyeltünk oda az egészségünkre. A legtöbbször olyan egészségügyi problémák okoznak gondot, melyeknek előzményei hosszú évtizedekre nyúlnak vissza. Az elhízás itthon és külföldön is rendkívül komoly problémát jelent, és sokan nyugdíjas éveikben éppen emiatt szednek rendszeresen gyógyszereket, vagy szorulnak krónikus betegségek apropóján ellátásra. Sajnos nem ritka az sem, egy-egy hirtelen jött, súlyos megbetegedés kapcsán van szükség minőségi orvosi ellátásra. Ez utóbbi pedig sok esetben bizony magas költségeket ró a családra.

Még ha a megbetegedés nem is fordul elő, akkor is sok nyugdíjas szeretné megőrizni a korábbi életszínvonalat. Ha a munkával töltött évek alatt hozzászoktunk a saját gépjármű használatához és az évi többszöri vakációhoz, akkor bizony ezekről a későbbiekben sem szeretnék lemondani. Ha Ön is azok közé tartozik, akik még mindig bíznak az állami nyugdíjrendszerben, akkor érdemes lenne kiszámolnia, mekkora összegre számíthat onnan. Az öregségi nyugdíj kiszámításakor nem csak a szolgálati idő fontos, hanem a ledolgozott éveken túl a jövedelmi viszonyok sem elhanyagolhatóak. Ha nem szeretnénk a vonatkozó jogszabályok világában bolyongani, akkor egyszerűen is kiszámolhatjuk várható nyugdíjunkat. Ebben ez a kalkulátor tud segíteni: http://nyugdijbiztositas.com/nyugdijkalkulator/

Nincs más dolgunk, mint megadni életkorunkat és jelenlegi nettó fizetésünket. A nyugdíjkalkulátor ezek ismeretében pedig kiszámolja, mekkora összegre számíthatunk majd. Arra célszerű felkészülni, hogy az eredmény valószínűleg az Ön számára is sokkoló lesz. A jelenlegi munkaerő-piaci helyzetet látva sok esetben kiábrándító a bérszínvonal. Még a megfelelő végzettség sem jelent garanciát arra, hogy kívánt színvonalú jövedelmet kaphatunk majd tudásunkért. Alapvetően mégis elmondható, hogy a tanulásba fektetett idő és energia a legtöbb esetben megtérül. Természetesen ehhez az is nagyon fontos, hogy megfelelően érvényesülni tudjunk a választott szakterületen. Ha azonban számszerűsíteni szeretnénk azokat a munkavállalókat, akik minimálbérért tevékenykednek, akkor bizony meglepő lenne azok száma, akik nyugdíjas éveikben olyan összeget kapnának, amiből tényleg lehetetlenség megélni. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.