Hirdetés

Nagy mozgolódás a szélsőjobboldalon

hvg.hu

2017.05.12. 13:57

Nagy mozgolódás a szélsőjobboldalon
A Betyársereg egy korábbi felvonuláson (Fotó: MTI)

Igény van rá, mondják a szervezők.

Hirdetés

A hvg.hu beszámolója szerint július 8-án bont zászlót egy új "nemzeti mozgalom", amit a Betyársereg új politikai szárnyának tagjai hoznak létre. Ezt az atv.hu-val Tyirityán Zsolt, a neonáci szervezet vezetője közölte.

"Egyelőre mozgalmi formáról beszélünk, ami iránt már most óriási az érdeklődés, és komoly erkölcsi támogatással rendelkezik" – nyilatkozta a "seregvezető", aki a finanszírozást, valamint a Jobbik reakcióját firtató kérdésre azt felelte, hogy az "még a jövő kérdése."

A szélsőjobboldai szervezkedés oka az, hogy az ATV szerint óriási mozgolódás zajlik köreikben, amióta Vona Gábor középre próbálja kormányozni a Jobbikot. Vannak, akik már a pártalapításnál tartanak, míg mások egyesületet, vagy mozgalmat indítanak, amilyen gyorsan csak lehet. Közös nevező a néppártosodás miatt képviselet nélkül maradt "nemzeti radikálisok" felszippantása.

Új szervezetben gondolkodik a "cigány-magyar" együttélést "érpataki modell" néven újragondoló Orosz Mihály Zoltán is, aki az atv.hu szerint a napokban azt nyilatkozta: mivel – a Jobbikot is beleértve – a "keresztény, konzervatív, nemzeti radikális érdekképviselet megszűnt Magyarországon", ezért "kénytelenek létrehozni egy olyan társadalmi szervezetet vagy pártot, amelyik hitelesen képviseli a jobboldali értékrendet."

szélsőjobb

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés