Hirdetés

Ez is eljött: tüntetni fognak a mentők

www.penzcentrum.hu

2017.05.15. 08:32

Ez is eljött: tüntetni fognak a mentők

Megalázó alulfizetettség.

Hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat Munkatársai az alacsony bérek miatt vonulnak utcára május 31-én 14 órától. Csató Gábor főigazgató a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének állításaira – miszerint tömegesen lépnek ki a mentők a szervezetből, amiért jövőre csak egyszeri, 10 százalékos béremelést ígérnek nekik – úgy reagált, megtévesztés. Mint mondta, a mentőszolgálat vezetése sem elégedett a mentődolgozók bérével és a kormány is elkötelezett a folytatódó béremelés mellett. 

A mentő-életpályamodell építése elkezdődött, és ez nem csak a béremelésekben jelenik meg. Ismertetése szerint a múlt évi 26,5 százalék után az idén még 12, jövő januártól újabb 10, majd még a jövő évben további 8 százalék lesz a béremelés. Mindez azt jelenti, hogy 2018 végére a 2016 elejihez képest legalább 67 százalékkal több lesz a mentődolgozók fizetése.

További feladat a munkakörülmények javítása, ehhez kapcsolódik a jelentős mentőautó-beszerzés, a közeljövőben megvalósuló munkaruha-beszerzés, a szakmai protokollok megvalósulása és a mentődolgozók megbecsülésének javítása is – sorolta a főigazgató.

béremeléstüntetésmentők

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés