Hirdetés

A francia elnök feleségén csámcsog a nép. Van miért...

Cívishír, BBC

2017.05.12. 10:37

A francia elnök feleségén csámcsog a nép. Van miért...
Brigitte és Emmanuel

Nem, az az asszony nem az anyja, hanem a felesége!

Hirdetés

Az újonnan megválasztott francia államfő, Emmanuel Macron 1977. december 21-én született, idén tölti be a negyvenet. A hölgy az oldalán nem az édesanyja, hanem a hitvese. Brigitte Marie-Claude Trogneux, aki 1953. április 13-án látta meg a napvilágot, tehát a 65. életévét tapossa.

Brigitte asszony még poénkodni is tud a korkülönbségen:

A 2017-es választáson kell indulnod, mert 2022-ben már gondok lesznek az arcommal

– mondta egyszer a fiatal urának, jegyezte fel az aranyköpést a férje életrajzírója.

Akkor szerettek egymásba, amikor a megválasztott elnök gimnazista volt, a 24 év korkülönbség és a szerelem sok mindent kibírt, még azt is, hogy Macron „mostohafia” két évvel idősebb nála, a „mostohalánya” pedig osztálytársa volt abban az iskolában, ahol Brigitte irodalmat tanított. A tanárnő és az akkor 15 éves Macron az iskola dráma szakkörén találkozott.

A konformisták lázadása

Az internet magyar népe természetesen megosztott a Macron házaspárral kapcsolatban. Az elfogadó és megértők vannak kisebbségben a közösségi portálokon. Többek szerint Nyugat-Európa most már végképp megérett a pusztulásra, mások szerint Macron meleg, amit így akar leplezni. A homoszexuális kártyát egyébként az ellenfelei is kijátszották a kampányban. Van, aki virtuálisan összehányta magát, más súlyos pszichés zavart, beteges anyakomplexust lát a románcban. Macron mindenesetre büszkén vállalja a felerségén, még a strandon sem bujkálnak a fotósok elől. 

A Charlie Hebdo hozta a formáját

A kicsit sem konformista, de végtelenül pimasz és provokatív Charlie Hebdo természetesen leütötte a feladott labdát. Ezzel a címlappal jelent meg a héten, Macron győzelme után:

“Csodákat fog tenni” – olvasható a francia szatirikus lap címlapján. Azon túl, hogy kétségbe vonják Macron választási ígéreteit, utalnak Brigitte asszony korára.

Hímsoviniszták! - mondja Macron.

FranciaországEmmanuel Macron

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés