Hirdetés

Érik a Fidesz harmadik kétharmada

hirado.hu

2017.04.09. 12:43

Érik a Fidesz harmadik kétharmada
(Fotó: illusztráció)

A Nézőpont felmérései ezt sugallják.

Hirdetés

Valamennyi friss közvélemény-kutatás szerint toronymagasan vezet a Fidesz-KDNP, a második erő mindenképp a baloldal, a Jobbik pedig a harmadik – jelentette ki Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában.

2014-hez képest a baloldal szinten tudta tartani magát, az LMP a 4-5 százalékos küszöb határán billeg, a Fidesz 4-5 százalékot erősödött, a Jobbik támogatottsága nagyjából ugyanennyit csökkent – tette hozzá.

Beszélt arról is: 2010 és 2014 között egy kis gödörbe került a Fidesz-KDNP, 2013 tavaszán azonban elkezdett a pártszövetség népszerűsége emelkedni. 2014 után, 2015 közepéig ismét csökkent a kormánypártok támogatottsága, azonban a migránsválság kezelése, a határkerítés felállítása olyannyira a Fidesz-KDNP mellé állította a szimpatizánsokat, hogy eltűnt az egyébként a ciklus elején rendszerint tapasztalható hullámzás – magyarázta.

A Fidesz-KDNP jelenlegi, 49 százalékos támogatottsága tovább már nem nagyon fog emelkedni. Pár százalék talán még benne van, de az is történelmi lenne, a kormánypártok a maximumon tartják a szavazóbázisukat – fogalmazott az elemző.

2010-ben 53 százalékon állt ugyan a pártszövetség, de az is egy furcsa, történelmi szituáció volt – emlékeztetett Nagy Dániel, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a 49 százalékos támogatottság is kétharmad közeli eredményt hozna.

Ön kire szavazna, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások?

Fidesz-KDNP

0%

MSZP

0%

Jobbik

0%

DK

0%

LMP

0%

Együtt

0%

Párbeszéd

0%

Liberálisok

0%

Nem mennék el szavazni

0%

Kétfarkú Kutya Párt

0%

Momentum

0%

 

politikaFideszközvélemény

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés