Hirdetés

Épül az olimpiai stadion Budapesten!

index.hu

2017.04.21. 13:04

Épül az olimpiai stadion Budapesten!
(Fotó: Budapest 2024)

Kiírták a tervpályázatot.

Hirdetés

Megjelent a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közbeszerzési felhívása a Budapest Atlétikai Stadion tervezésére. A IX. kerületbe, a Kvassay zsilip melletti telekre (a VITUKI volt telepén ) felhúzandó létesítményre nyílt tervpályázatot hirdettek - írja az Index.

Amint arról beszámoltunk, a kormány annak ellenére, hogy lemondott a 2024-es olimpiáról a Momentum népszavazási kezdeményezése miatt, elhatározta, hogy felépíti az olimpiára tervezett létesítményeket.

A kiírásban ezzel indokolják a stadiont

„a kormány célja a hazai verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása, az olimpiai felkészülés sportszakmai feltételeinek megfelelő biztosítása, továbbá egyes sportágak elterjedésének és hozzáférhetőségének javítása az állami tulajdonú sportinfrastruktúra-fejlesztések megvalósítása révén.”

A győztes tervért 10 milliót fizetnek, és az összes terv megvásárlására 25 milliót fordítanak.

A Bírálóbizottság: Szeneczey Balázs elnök (Budapest Főváros Önkormányzata), Tóth Csaba társelnök, Szűcs Balázs (Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata), Pásztor József (Magyar Építész Kamara), Krizsán András DLA (Magyar Építőművészek Szövetsége), Skardelli György, Finta Sándor, Iványi Bálint.

olimpiastadion

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés