Hirdetés

Ittas sofőr vezette a magyarokkal felborult iskolabuszt

kronika.ro

2017.03.20. 13:09

Ittas sofőr vezette a magyarokkal felborult iskolabuszt
(Fotó: kronika.ro)

Egy parlamenti képviselő fia is a buszon utazott.

Hirdetés

Ittas sofőr vezette a dévai Téglás Gábor Gimnázium hétfőn reggel felborult iskolabuszát - írja a kronika.ro.

A Hunyad megyei középiskolás diákokat szállító kisbusz hétfő reggel borult fel Csernakeresztúron, a Dévát Vajdahunyaddal összekötő úton. Bogdan Niţu, a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a Vajdahunyadról a megyeszékhely felé tartó jármű 61 éves sofőrje a helyszínre kiérkezett rendőröknek azt mondta, hogy a fáradtság miatt elaludt a volánnál, ennek következtében a kisbusz kisodródott és felborult az árokban. Később azonban alkoholteszt alá vonták a buszsofőrt, és a vizsgálat során kiderült, hogy a 61 éves férfi szeszesitalt fogyasztott vezetés előtt: 0,34 mg/l alkoholkoncentrációt mutattak ki a leheletében.

Kocsis Attila Levente, a dévai Téglás Gábor Gimnázium igazgatója elmondta, az ijedtségen és horzsolásokon kívül szerencsére nem esett nagyobb bajuk a gyerekeknek.

Az igazgató hozzátette: mivel kiderült, hogy az iskolabusz sofőrje alkoholos befolyásolás alatt vezetett, minden bizonnyal felbontják a céggel fennálló szerződésüket. Kocsis Attila Levente megerősítette a Krónikának, hogy a balesetet szenvedett mikrobuszban utazott Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselő fia is. A dévai magyar iskola tizedik osztályos diákja maga értesítette a hatóságokat és a gimnázium vezetőségét a történtekről, miután kijutott a felborult autóbuszból; a tanuló nem igényelt kórházi ellátást.

A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum Hunyad megye egyetlen állami oktatási intézete, amely óvodás kortól az érettségiig anyanyelven biztosítja a magyar diákok elméleti és szakoktatását.
balesetautóbusz

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés