Hirdetés

Egymilliárd forintért mutatják be a roma kulúrát

MTI

2017.03.10. 09:17

Egymilliárd forintért mutatják be a roma kulúrát

Közös értékeink a program címe.

Hirdetés

Egymilliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a roma kultúra sokszínűségének bemutatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a pályázók 30-50 millió forintot nyerhetnek programjaik megvalósítására – mondta az minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. 

Langerné Victor Katalin elmondta: sztereotípiák léteznek a roma kultúráról a többségi társadalomban, a Közös értékeink címmel indított programmal szeretnék megmutatni a roma kultúra sokszínűségét, a zenészeket, az írókat, a roma színházat, képzőművészetet. 

Mint mondta, 30-33 egyházi és civil szervezet nyerhet el egyenként 30-50 millió forintot, a pályázatokat március 6-a óta lehet beadni. A kiírás szerint 2019. március 6-áig lehet támogatási kérelmet benyújtani, ezen időszak alatt hét alkalommal értékelik az addig beérkezett pályázatokat.

A helyettes államtitkár szólt arról is, a cél az, hogy a pályázók ne gettósodó programokat csináljanak, hanem nyissanak a többi nemzetiség és a többségi társadalom felé.
cigányroma

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés