Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csurig telt ház fogadta Gyurcsányt Debrecenben

| 2017. 03. 21. | 19:30:00
A DK elnöke országjárása első állomására érkezett a városba.
Csurig telt ház fogadta Gyurcsányt Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kossuth utcai Debreceni Művelődési Házban annyian voltak, hogy egy tűt nem lehetett volna leejteni kedden kora este Gyurcsány Ferenc lakossági fórumán. A Demokratikus Koalíció egy hete jelentette be: tízhetes tavaszi országjárásba kezdenek azzal a céllal, hogy minél többen megismerjék a DK Sokak Magyarországa című programját. Politikusaik több mint kétszáz települést keresnek fel, Gyurcsány Ferenc pártelnök 21 városban tart majd fórumot.

Gyurcsány Ferenc országjáró körútja első állomásán azt mondta: az elmúlt hét év sokkal szörnyűbb volt, mint az azt megelőző nyolc, amire olyan sokat hivatkozik a jelenlegi kormányzat. A DK és ő maga is azért küzd, hogy bebizonyítsa: lehet nyugodt országot létrehozni, mert "sokak számára ez nem élhető ország" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kormányfő úgy viselkedik, mintha háborúban állna az ország egy részével.

Mi nem háborúzni akarunk, a magunk életét akarjuk élni

- jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc a több száz érdeklődő előtt arról is beszélt, az ország polgárai megérdemlik, hogy munkájuk után tisztességes bért kapjanak. Szerinte sok éven át, folyamatosan infláció fölötti béremelésre van szükség az országban."Az ország felemelkedésének egyetlen forrása, hogy tisztességesen lehessen dolgozni, és azt tisztességesen fizessék meg" - hangoztatta. Az ellenzéki politikus szerint a javakból tisztességesen kell osztozni, így "ha az országnak jól megy, abban az évben legyen nyugdíjextra" - mondta, hozzátéve, hogy ez akár tizenharmadik, vagy tizennegyedik havi nyugdíjat is jelenthet. "Vádolom ezt a kormányt, mert nem érti, milyen az élet a magyar nyugdíjasok sokaságának", akik 50-80 ezer forintokból élnek - jelentette ki. Meglátása szerint a nyugdíjasoknak érdemben soha nem kellett panaszkodniuk, ha az országnak baloldali kormánya volt.

Gyurcsány Ferenc beszélt az egészségügyről, amit szerinte nem lehet rendbe tenni "érdemi költségvetési kiigazítás" nélkül. Felhívta a figyelmet az egykulcsos személyi jövedelemadó hátrányaira is.

A DK elnöke - arra utalva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Modern városok program keretében kedden Salgótarjánban volt, előtte meg Szegeden - azt mondta: baloldali polgármesterek úgy gondolják, "ha a kormány pénzt ígér, le kell mondaniuk a kormány kritikájáról". Szerinte a polgármesterek nem mondhatnak le arról, hogy jelezzék: "amit kapunk fejlesztésre azért megdolgoztunk, és az nem a kormány, hanem mindannyiunk pénze". És el kell mondani azt is a miniszterelnöknek:

"Ön tönkre teszi az országot!"

- figyelmeztetett. Ha erről lemondunk, lemondunk a szabad Magyarországról - hangoztatta, kiemelve, hogy a következő egy év arról szól, meg tudja-e szerezni a magyar demokratikus sokaság a többséget. Hozzátette: a DK a kormány kérlelhetetlen ellenfele, jelenleg félmillió szavazója van, "jövő tavaszra lesz lényegesen több". Ő maga politikusként képviseli a választóit, ez a hivatása, és senki kedvéért nem mond le - jelentette ki a résztvevők nagy tapsa mellett. De nincs szándékomban kakaskodni" - tette hozzá, megjegyezve: ugyanakkor megvédi a 2010 előtti közös teljesítményt, "nem lehet kidobni 27 évet".

Gyurcsány Ferenc a Fidesz politikájával való szembenállás gyengeségének nevezte, ha valaki azt mondja: "2010 előtt minden rossz volt".  Szerinte "óvatosan kell bánni, kit kínálunk fel ellenségnek". Bírálta a "fizessenek a gazdagok" politikát is, mert "egy csoportot odadobni bűnbaknak, nincs rendben" - mondta, jelezve, hogy egy csoport megbélyegzése csak indulatokat szül, abból nem lesz nyugodt kormányzás.

Megerősítette azt a korábban kifejtett nézetét, hogy nem ért egyet az alapjövedelemmel. "Erőfeszítés viszi előre az országot" - fogalmazott, hozzátéve: aki bajban van, azon segíteni kell, de nem szabad az embereket leszoktatni a munkáról.

"Nem ér annyit a politikai győzelem, hogy butaságokat beszéljünk. Én átélem a felelősséget"

- mondta, és azt kérte, "bármilyen heves a kampány, ne egymásban lássuk az ellenfelet".

Az ellenfél "Orbán Viktor és világa"

- nyomatékosította a Demokratikus Koalíció elnöke, aki beszéde végén a béke, a nyugalom megőrzésére hívott fel. "Nem lehet helyreállítani a törvényes Magyarországot alkotmányon kívüli eszközökkel" - hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés