Hirdetés

A debreceni szocialisták hálálkodnak

Cívishír

2017.03.16. 14:25

A debreceni szocialisták hálálkodnak
Majtényi László (Fotó: mti)

Azt írják, ő képes lett volna nyugalmat teremteni.

Hirdetés

Közleményben hálálkodik Majtényi Lászlónak az MSZP Hajdú-Bihar megyei választmánya. Azt írják a volt ombudsmanról, aki Áder Jánossal szemben maradt alul a köztársasági elnökválasztáskor, hogy a reményt, a szabadságba, a jövőbe vetett hitüket adta vissza.

Szakmai tudásával, emberségével, tehetségével bizonyította alkalmasságát a köztársasági elnökjelöltségre. Ön valóban alkalmas lett volna arra, hogy egy békétlen országban megteremtse a régóta várt megbékélést a szekértáborok között. Személyisége, kompromisszumkészsége, a jogállamiságról vallott nézetei alapján Ön képes lett volna nyugalmat teremteni ebben a csatatérré változtatott országban! Ön példát adott és visszaadta a hitünket abban, hogy összefogással lesz Negyedik Köztársaság, ahol szabad a sajtó, ahol a szegénység, a nyomor, az ország szétlopása, a mutyi felszámolásra kerül.  És ott majd sok-sok Majtényi  László foglalja el azokat a székeket, melyekből az országról, a nemzetről döntenek. Az Ön személye, civil kurázsija erősített bennünket abban, hogy hazánk nem maradhat a milliárdos „gázszerelőkről”  híres ország, hanem a kiművelt emberfők, a tudás, az ész országa lesz.

- olvasható az MSZP közleményében.

A köztársasági elnököt a parlament választja. A hétfői szavazásban 170 képviselő vett részt, mindannyian érvényesen voksoltak. Áder János, a Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökére 39-en szavaztak. Áder Jánost a második fordulóban választotta államfővé a parlament, miután az első kör - kétharmados támogatás híján - eredménytelen volt. A második szavazáson már csak az számított, ki kap több voksot.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés