Nyolc és fél millió forintot loptak Debrecenből

police.hu

2017.02.17. 12:27

Nyolc és fél millió forintot loptak Debrecenből
(Fotó: police.hu)

Egyikük adta a tippet, hol a nagy zsákmány.

Hirdetés

A debreceni rendőrségre telefonon tett bejelentést 2016. december 17-én 23 óra 46 perckor egy férfi arról, hogy egy Mikepércsi úti telephelyére ismeretlenek betörtek és a páncélszekrényből több millió forintot loptak el.

A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat, akik közül K. Tamást a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen 2017. február 13-án 16 óra 50 perckor az M1-es autópályán, Győr közelében elfogták, majd előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint a hajdúnánási lakos információkat szolgáltatott ismerőseinek, akik betörtek a sértett telephelyére és onnan közel 3 és fél millió forint készpénzt loptak el. A rendőrök elfogták J. József gyomaendrődi és V. Géza hajdúnánási lakosokat, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

A nyomozók megállapították, hogy K. Tamás egy debreceni lakossal kapcsolatban is szolgáltatott információkat a férfiaknak, akik 2016. december 13-án betörtek a sértett házába és közel 5 millió forint készpénzt vittek el egy bútorszéfből. A nyomozóhatóság a férfiakat őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2017. február 16-án elrendelt. A megalapozott gyanú szerint a betörésekben részt vett egy másik hajdúnánási férfi is. N. Lászlót a rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A 38 éves K. Tamással szemben felbujtóként elkövetett lopás bűntett, míg a 38 éves V. Gézával, a 48 éves N. Lászlóval és az 50 éves J. Józseffel szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály.

rendőrségbetörő

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés