Rengeteg rendőr lesz az utcán

MTI

2016.12.30. 14:29

Rengeteg rendőr lesz az utcán
MTI Fotó: Marjai János

A szilveszteri tömegrendezvényeket biztosítják

Hirdetés

Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az Európában megnövekedett általános terrorveszélyeztetettségre tekintettel a magyar rendvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára.

A magyar lakosságot és az országot közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére utaló információ nincs a hatóságok birtokában.

A BM hozzátette, hogy a Terrorellenes Koordinációs Bizottság fenntartja a terrorizmus elleni fellépésben érintett magyar szervek emelt biztonsági készültségi szintjét.

 A TEK egyik munkatársa Budapesten, a Nyugati pályaudvaron december 20-án. A december 19-i berlini merénylet után megerősítették a rendőri biztosítást azokon a helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, MTI Fotó: Balogh Zoltán


A rendvédelmi, valamint a partnerszolgálati együttműködésben az információk cseréje folyamatos. Az információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan összegzi, elemzi és értékeli, különös figyelemmel a külföldi partnerszolgálatoktól érkező adatok esetleges magyarországi vonatkozásaira. A TEK a legmagasabb szinten tartja felderítési kapacitásait - közölte a Belügyminisztérium. Kitért arra: a hatóságok rendelkezésére álló információk nem indokolják a Magyarországon hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat módosítását és a korábban életbe léptetett óvintézkedések szigorítását.

"Valamennyi rendvédelmi szerv felkészült arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát érintő ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegyen minden szükséges intézkedést" - áll a közleményben.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés