Hirdetés

3X3-as örömök Debrecenben

civishir.hu

2017.05.30. 08:42

3X3-as örömök Debrecenben

Felújították a pályákat.

Hirdetés

A legkorszerűbb műanyag sportborításon játszanak a gyerekek a Sportcentrum felújított 3×3-as pályáin. A 20 millió forintos beruházás részeként 200 férőhelyes lelátó is épült. Emellett pedig örömhír, hogy 2019-ben Debrecen rendezi a 3×3-as felnőtt női, és férfi Európa-bajnokságot, amely abból a szempontból érdekes, hogy ha olimpiai sportággá minősítik a sportágat, akkor ez a rendezvény egyben a soron következő olimpiára való kvalifikációt is jelenti.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: – A város egyik legnépszerűbb sporteseményének adunk ismét otthont, amely iránt óriási az érdeklődés, és városunk számára nagy előnyökkel járhat, hogy a televízió is közvetíti a találkozókat. 

A városvezető bejelentette továbbá, hogy 2019-ben a női és a férfi felnőtt Eb-t is a cívisváros rendezi. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság júliusban dönt arról, hogy a 3x3-as kosárlabda bekerül-e a 2020-as tokiói olimpia programjába, kedvező döntés esetén a felnőtt kontinensviadal kvalifikációs jelleggel is bír majd.   

A Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Becsky András így nyilatkozott: – A Sportkomplexum területének legkedveltebb részét újítottuk fel, amely mintegy 20 millió forintba került, az összeg 70 százaléka TAO-s forrásból származik. Az elmúlt években több mint 700 millió forintot fordítottunk beruházásokra, illetve 1,4 milliárdot utánpótlás nevelésre.

Kamil Novak, a FIBA főtitkára kiemelte: – Minden, amibe befektetünk, az az ifjúságért van. Szeretnék gratulálni a pályához, és ismét hangsúlyozom, hogy Debrecen már tavaly is fantasztikusan megszervezte a 3x3-as versenyeket.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés