Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszerű esemény közeleg - kezdenek megtelni a debreceni szállodák

| 2016. 08. 22. | 18:24:00
Idén még nagyobb tribünt építenek a Nagytemplom elé, mint tavaly.
Nagyszerű esemény közeleg - kezdenek megtelni a debreceni szállodák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember második hetében öt napra a kosárlabdáé lesz a főszerep Debrecen főterén. A Nagytemplom előtt szeptember 7-8-án 3x3-as World Tour Masters fordulót, majd ezt követően az 3x3-as U18-as Európa Bajnokságot rendeznek.

A tavalyi nagy sikerű 3x3-as U18-as Világbajnokság után a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) újabb két világverseny megrendezésével bízta meg Debrecen városát.

 A World Tour Masters hét selejtezőjének egyike a debreceni, a sorozat döntőjét Abu Dhabiban rendezik. A cívisváros mellett olyan világhírű városok adnak otthont a kvalifikációs tornáknak, mint Mexikóváros, Peking, Prága vagy a jelenleg is zajló olimpiai játékok helyszíne, Rio de Janeiro. Magyar csapatnak is szurkolhatunk majd a Kossuth téren, az első osztályban szereplő kosárlabdázókból álló nemzeti együttes (Mohácsi Máté, Kerpel-Frónius Balázs, Horti Bálint és Bíró Olivér) is elindul. A versenyre a hazai csapatoknak kibocsátott szabadkártyáért még mindig folynak a selejtezők, ennek a döntője augusztus 28-án lesz az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban, így két hazai érdekeltségű négyes is lesz a mezőnyben.

Az U18-as Európa Bajnokság szeptember 9. és 11. között kerül megrendezésre, ugyancsak a Nagytemplom előtt. A magyar válogatott a hölgyeknél esélyesként léphet pályára, hiszen 2015-ben megnyerte az EB-t, a világbajnokságon pedig a 3. helyezést ért el. A csoportok beosztása is megtörtént már, a lányok igazi „halálcsoportba” kerültek, hiszen az előző kiírás ezüst- és bronzérmesével kerültek egy hármasba (Izrael, Fehéroroszország). A fiúk helyzete sem sokkal könnyebb, ők a címvédő Törökország mellett Lettországgal küzdenek meg a továbbjutást érő első két helyért.

Az idén már sátortető is lesz a pálya felett, arra az esetre, ha esne az eső Debrecenben. Nagyon szoros lesz a program és várhatóan nagyon magas lesz a színvonal a pályán illetve a szervezésben egyaránt. A tavalyi világbajnokság végjátékán már nem fértek el a nézők a lelátókon, így idén még nagyobb tribünt építenek, sőt kivetítőket is állítanak.

A nézői érdeklődés nagyságát jelzi, hogy a debreceni szállodák kezdenek megtelni a World Tour és az Európa-bajnokság idejére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés