Hirdetés

Hatalmas DEAC-bravúr a nyitányon

Cívishír

2018.02.05. 12:12

Hatalmas DEAC-bravúr a nyitányon
Fotó: deac.hu

Megvan az első idegenbeli siker.

Hirdetés

Először nyert idegenben bajnoki meccset a férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő DEAC. A másodosztályban újonc egyetemisták Törökszentmiklósról hozták el mindkét pontot. 

Ősszel kétszer is megmérkőzött egymással a két csapat Debrecenben: előbb a Törökszentmiklós nyert, de a találkozót egy műhiba miatt meg kellett ismételni, és akkor döntetlenre végeztek a felek. Ezúttal is szoros, kiélezett csatára volt kilátás, és az előzetes várakozások be is igazolódtak. 

A debreceniek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a találkozó jelentős részében egy-két góllal vezettek, A 45. percben aztán már négy volt a DEAC előnye (20-24), és ekkor úgy tűnt, hogy a vége akár sima is lehet, ám a hazaiak rövid idő alatt felzárkóztak, sőt ki is egyenlítettek.

Mindössze húsz másodperc volt hátra a meccsből, amikor 26-26-os állásnál a találkozón 14 (!) gólig jutó Bíró Ádám belőtte a győztes találatot. 

Férfi kézilabda NB I/B, 13. forduló: 
Törökszentmiklósi KE-DEAC 26-27 (13-15)
DEAC: MÁNDI N. - Fülöp 4, Bíró 14/3, Hornyák, Erdős 1, Mucza 3, Minegász 3
Csere: Veres, Dúró (kapusok), Dobos 1, Juhos, Leiter 1, Darvay, Borbély, Illés, Mándi K.
Edző: Szabó Csaba
Kiállítások: 14 perc illetve 8 perc
Hétméteresek: 3/2 illetve 3/3

A debrecenieknek jelenleg 15 pontjuk van, és ezzel a sikerrel megerősítették helyüket a tabella ötödik helyén, február 10-én, szombaton 18 órától pedig a hetedik helyen álló, 14 pontos Algyő gárdáját fogadják az egyetemi sporttelepen lévő DESOK-csarnokban. 

DEACkézilabda

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés