Hirdetés

Fiatal átlövőt igazolt a Loki

dvsckezilabda.hu

2017.04.11. 11:38

Fiatal átlövőt igazolt a Loki
Fotó: dvsckezilabda.hu

A játékos visszatért második otthonába.

Hirdetés

Román Dorinával kötött profi szerződést a DVSC-TVP. A 17 éves tehetséges átlövő három évvel ezelőtt a Debreceni SC SI-ből került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára (NEKA), most pedig visszatér a Lokihoz - írja a dvsckezilabda.hu.

Román Dorina Gyöngyösön született, innen került hatodikos korában Debrecenbe, s lett a DSC-SI kézilabdázója. Tehetségére a NEKA-nál is felfigyeltek, a középiskolát már az akadémia keretein belül kezdte el, így nyáron már profi játékosként térhet majd vissza a cívisvárosba.

– Jól éreztem magam Debrecenben, örömmel térek vissza abba a városba, amely a második otthonomnak számít – mondta a honlapnak Dorina. – Sokat tanultam az akadémián, ahol Bohus Bea, Hajdu János és Dr. Woth Péter voltak az edzőim. 

Dorina tagja volt a szkopjei Eb-selejtezőről a kontinensbajnokságra kijutó magyar junior válogatottnak. A NEKA NB I-es junior csapatában – amely százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot – ő a házi góllövőlista második helyezettje 67 találattal, míg az akadémia NB I/B-s felnőtt együttesében, szintén másodikként legjobb lövőként 69 találatot jegyez.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés