Hirdetés

Szőke szépséget igazolt a Debrecen

2017.02.13. 12:49

Szőke szépséget igazolt a Debrecen
Lotte Grigel

Szerepelt a 2014-es és a 2016-os Európa bajnokságon.

Hirdetés

A 25 éves Lotte Grigel kétéves szerződést kötött a DVSC-TVP együttesével - közölte szerdán a DVSC honlapja.

Lotte Grigel 1991. április 5-én született Esbjergben, s itt is kezdett el kézilabdázni, 2015 óta az orosz Rosztov Don játékosa. Lotte tagja volt az Esbjerg 2014-ben EHF-kupa finalista csapatának. (A döntőben az orosz Lada Togliatti bizonyult jobban a dán együttesnél, Grigel a döntő két meccsén hét gólt szerzett.) Legemlékezetesebb európai kupameccseit azonban egy esztendővel korábban játszotta. A Team Esbjerg a KEK nyolcaddöntőjében a Don Rosztovval került szembe, s az északiak lemondtak pályaválasztói jogukról, így a párharc mindkét mérkőzését Oroszországban játszották. Lotte Grigel az első meccsen kilenc gólt szerzett, a 24 órával később megrendezett visszavágón pedig 11-szer volt eredményes. Valószínű, hogy a rosztoviak ekkor döntötték el, hogy szerződtetik.

Lotte Grigel aláírt Debrecenben  (Fotó: dvsckezilabda.hu)

Az orosz klubnál töltött időszak egy sérülés miatt nem úgy alakult, ahogy azt a játékos eltervezte. Tavaly  viszont jó teljesítménnyel tért vissza az orosz bajnokságba, végigjátszotta az őszt, több meccsen is csapata egyik legjobbjának bizonyult. A decemberi, svédországi kontinenstorna után mire visszatért Rosztovba új edző irányította a csapatot. A francia Fréderic Bougeant pedig mást favorizált a posztján, ráadásul a gall mester érkezése óta a csapat is jobban teljesít, így Lotte Grigel mostanában kevesebb lehetőséghez jut.

A 71-szeres dán válogatott irányító szerepelt a 2014-es és a 2016-os Európa bajnokságon.

Lotte Grigel nyártól lesz csapatunk játékosa, s két évre kötelezte el magát a DVSC-TVP-hez (képünkön éppen a szerződést írja alá). Lotte hiányposztra érkezik, hiszen klasszikus irányító jelenleg is csak egy van csapatunk keretében. Olyan játékost szerettünk volna szerződtetni, aki meghatározó egyénisége lehet a csapatnak, s szemléletével, tapasztalatával segíti a fiatalok fejlődését. Lotte Grigel lesz a DVSC történetének első skandináv kézilabdázója.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés