Hirdetés

Óriási kézis fesztivál kezdődik Debrecenben

Cívishír

2017.02.02. 11:44

Óriási kézis fesztivál kezdődik Debrecenben
Fotó: debrecenisportiskola.hu

Csaknem kétszáz meccs három nap alatt.

Hirdetés

A Budapest Honvéd-Mezőkövesd fiú meccsel pénteken délután fél kettőkor elrajtol hazánk egyik legnagyobb utánpótlás kézilabdatornája, a jubileumi, tizedik Főnix-kupa, amelyet először 2008-ban rendezett meg a város.  

Idén 43 sportszervezet 77 csapata vesz részt a tornán, 4-4 leány és fiú korosztályban. A legfiatalabbak 2007-es, míg a legidősebbek 2002-es születésűek. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mind a nyolc kategóriában indít csapatot. Több mint ezer gyerek lép pályára hétvégén (497 leány és 550 fiú), nyolc cívisvárosi helyszínen összesen 199 meccset rendeznek.

A viadalra érkeznek együttesek többek között Hódmezővásárhelyről, Kozármislenyről és Békéscsabáról, de a Pick Szeged utánpótlásának játékosai harcba szállnak a végső győzelemért. Hajdú-Bihart Debrecen kívül Hajdúnánás és Balmazújváros is képviseli a tornán.

Az elmúlt csaknem egy évtizedben több olyan játékos is pályára lépett a Főnix-kupán, akik azóta már a klubcsapatukban, de akár a válogatottban is meghatározó szerepet töltenek be. A nemrég befejeződött franciaországi világbajnokságon a mieink egyik legjobbja volt a Tatabánya játékosa, a 6 és 16 éves kora között a Debreceni Sportiskola színeiben szereplő Juhász Ádám. A Főnix-kupán szerepelt például a DVSC-TVP felnőtt együttesének jelenlegi beállósa, Tóvizi Petra, illetve irányítója, Marincsák Nikolett.

A torna mérkőzéseinek helyszínei: Főnix Csarnok, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnázium, DVSC UP Monostorpályi úti csarnok, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Gizella utcai Sportcsarnok, Beregszászi Pál Szakközépiskola UNOK.

A meccsekre a belépés ingyenes, az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap délután fél öttől a Főnix Csarnokban tartják.

utánpótlásFőnix Csarnok

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés