Hirdetés

Bocsánat, Szabó Edina, de...!

dvsckezilabda.hu

2016.11.16. 16:05

Bocsánat, Szabó Edina, de...!
Szabó Edina (Fotó: m4sport)

A debreceniek szerint az edzőnő provokálta a Loki-szurkolókat.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Magyar Kézilabda-szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottsága a november 12-én megküldött határozatában 1 millió forint pénzbüntetéssel, továbbá három hazai bajnoki mérkőzésre szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezéssel sújtotta a DVSC-t, az október 12-én a Hódos Imre Sportcsarnokban lejátszott DVSC-TVP–Érd mérkőzésen, illetve azt követően elhangzott szurkolói megnyilvánulásokért.

A DVSC közleményben regált az ügyre.

Sajnálatos, hogy a mérkőzés lefújását követően az érdi csapat vezetőedzőjével, Szabó Edinával szemben sértő, személyeskedő rigmus hangzott el a szurkolóink egy része felől. Ezen rigmust sportszerűtlennek és a kézilabdapályára nem illőnek tartjuk, akkor is, ha az már a mérkőzés után hangzott el, tehát magára a mérkőzésre semmilyen kihatással nem volt. Ezért a DVSC Kézilabda Kft. elnézést kér Szabó Edinától és mindenki mástól, akit az említett rigmus felháborított. Leszögezzük, hogy a sportszervezetünk elismeri és tiszteli Szabó Edina magas szintű szakmai munkáját, tudását, visszautasítja az őt ért sértő bekiabálást, ennek tartalmával semmilyen módon nem tud azonosulni

– olvasható a debreceniek közleményében, amiben kifejtik továbbá azt, hogy Szabó Edina provokálta a debreceni szurkolókat, és a sértő szurkolói rigmusokat ez váltotta ki.

A véleménynyilvánítási szabadság és felelősség körében is különbséget kell tenni a szurkolók és a sportszakemberek, mint közszereplők között. Egy mérkőzés alatt és azt követően, az edzők a saját sportszervezetük képviselőjeként tevékenykednek, magatartásukkal a saját klubjukat minősítik, a megnyilvánulásaikkal pedig közvetlenül képesek befolyásolni a szurkolók reakcióit. Éppen ezért határozottan visszautasítunk minden olyan magatartást is, amikor egy sportszakember – akár a mérkőzésen, akár azt követően – felelőtlenül és sportszerűtlenül, tudatosan hergeli, provokálja a közönséget. Amit elkövettünk, azért vállaljuk a felelősséget, a vétségünkkel arányban álló büntetést el is tudnánk fogadni. Ugyanakkor bízunk a korrekt eljárásban, abban, hogy a történteket teljeskörűen kivizsgálják majd, és amennyiben a másik fél is bizonyíthatóan hibázott, úgy ott is példát statuálnak, mint a mi esetünkben.

– üzent a DVSC a Magyar Kézilabda-szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottságának, mivel a határozat nem jogerős, a debreceni klub pedig el a fellebezés jogával.

DVSCkézilabda

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés