Hirdetés

Fura. Két nyíregyházi orvosnak jutott hely az országos TOP 100-ban

Nem a betegek, hanem a szakma listája ez. Hát, akkor pláne...

2016.07.07. 14:46

Néhány bravúrt mi többre értékeltünk volna

Hirdetés

A legkiválóbb 100 hazai orvos listáját tette közzé július-augusztusi számában a Haszon pénzügyi-gazdasági magazin. Az elit névsorát ezúttal nem a betegek véleménye, hanem a szakma formálta: intézményvezetők és az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagjai neveztek meg a gyógyítás valamely területén kiemelkedő szakembereket. Valamennyi orvos aktív és közkórházban (is) dolgozik.

A százas listára megdöbbenésünkre csak két nyíregyházi doktor fért fel. Ők:

  • Dr.Turcsányi István kézsebész, ortopédsebész Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztály Nyíregyháza
  • Dr. Szegedi László belgyógyász-gasztroenterológus, ov. főorvos Jósa András Oktatókórház I. Belgyógyászati Osztály Nyíregyháza

Kétség nem fér hozzá, hogy a két szakembernek a listán a helye. Nekik szívből gratulálunk. Szakmájuk vitathatatlan kiválóságai, a probléma nem is ez. Azt nem értjük, hogy abban a kórházban, mely nevében is viseli azt az elismerést, hogy a jövő orvosait oktathatja, nincs több top 100-as doktor kettőnél. Hiányolunk a sorból világhírű kézsebészt, onkológust, gyermekgyógyászt, de azt a sebészt is – és akkor most hadd nevesítsük legalább Tóth Lajos Barnát –, aki Magyarországon elsőként alkalmazta 2012-ben hasüregi daganatos betegeknél a citoreduktív műtétet és hyperthermiás kemotherápiát. A mai napig egyedüliként végzi a 6-8 órás műtéteket hazánkban.

Az sem biztos, hogy csak a megyeszékhelyen dolgoznak top 100-as szakemberek. A kisvárdai kórházban még akkor is folytatták az agyvérzéses betegek vérrögoldó kezelését néhány éve, amikor az OEP támogatást nekik nem, más klinikáknak adott.

Maradjunk annyiban, a lista tetszés és tapasztalat szerint kiegészíthető...

A teljes névsor a Haszon magazin legfrissebb számában található

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés