Hirdetés

Térdre kényszerítették a Fradit a debreceniek

2016.01.31. 21:09

Térdre kényszerítették a Fradit a debreceniek
Kaszkov volt az egyik nyerőembere a DHK-nak (Fotó: CH)

Nagy meccset vívott a DHK.

Hirdetés

A hoki és az ingyen sör egyre vonzóbb Debrecenben – vasárnap este is telt ház fogadta a DHK-t és a Ferencvárost. Két rendkívül motivált együttes esett egymásnak a MOL-ligában, de más-más célért küzdöttek a fiúk, a hazaiak az alapszakasz negyedik helyéért, a zöld-fehérek pedig az „életükért”, azaz a rájátszásba jutásért hajtottak.

Az első harmadban a Fradi-gólra még nem sikerült válaszolni, de a másodikban már kétszer: Kaszkov büntette duplán a zöld-fehéreket. Kiélezett, kőkemény meccset láthatott a nagyérdemű, amelynek mennyei boldogságot jelentett Medvegyev okos gólja a harmadik harmadban.

A Fradi mindent egy lapra tett fel, a mestere már négy perccel a vége előtt levitte a kapusát, a hat-öt elleni játék azonban Piatak és Saluga remek összjátéka révén debreceni góllal ért véget.

A DHK hazai kötelezettségét ezzel letudta az alapszakaszban, két idegenbeli meccs vár még rá, és már csak az a kérdés, hogy hányadik helyről kezdheti a rájátszást. Az ugyanis nem mindegy!

Debreceni HK-Ferencváros ESMTK 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Haszonits, Halassy, Pálkövi Soltész.
DHK: VAY – Raszulov, MEDVEGYEV 1 (1), Piatak (1), Saluga 1, Trosin – Hetény, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin – Wéber, KÖNCZEI (2), HÁRI (3), KASZKOV 2 (1) – Vincze, Izsák. Edző: Jevgenyij Muhin.
Ferencváros: Budai – HIETämäki 1, RAFAJ (1), Fliszár, Hüffner, Dubek – Suoraniemi, Luomala, Lévai Manninen, Kiss G. – Erdélyi, Pál, Farkas, KOVÁCS (1), Papp – Komjáti, Üveges. Edző: Greg Kjell Lundqvist.
Kiállítások: 39 perc (Kovács végleges), illetve 38 perc (Luomala végleges)

Mesterszemmel

Jevgenyij Muhin: Az első harmadban meglepett a Ferencváros, és ekkor szerencsénk is volt, de a második harmadtól már a kezünkbe vettük a játék irányítását. Minden játékosom derekasan küzdött, végig bízva a győzelemben. Nagyon nehéz meccs volt.
Greg Kjell Lundqvist: Remek első harmad után két gólt ajándékoztunk a Debrecenben. Ilyen hibákat a serdülő B-ben sem szabad elkövetni. Sajnos ez jellemezte a játékunkat a teljes alapszakasz során. A súlyos egyéni hibákat nem bírja el a csapat.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés