Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bejelentették az első debreceni igazolásokat

| 2018. 06. 05. | 17:00:00
Régi ismerősök térnek vissza.
Bejelentették az első debreceni igazolásokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korábbi debreceni közönségkedvenceket csábított vissza a cívisvárosba a DEAC jégkorongcsapatának vezetősége - számol be a hírről a deac.hu. Elsőként Berta Ákos, Hetényi Péter és Németh Attila szerződtetésére került sor az elmúlt napokban.

Mindhárman meghatározó tagjai voltak a 2016-2017-es debreeni csapatnak és magukra ölthették a felnőtt válogatott mezét is.

Berta Ákos 2005 és 2007 között Dunaújvárosban játszott a DAB csapatában. Ezután két szezont Újpesten töltött, majd a Budapest Stars játékosa lett, 2011-től három idényen keresztül a Ferencváros csapatát erősítette. 2014-ben igazolt Debrecenbe, a következő három szezonban a DHK játékosa volt, és 2008 óta összesen 320 mérkőzést játszott a MOL Ligában. Az elmúlt idényben a DVTK Jegesmedvék ERSTE Ligás együttesében kergette a pakkot. 11 mérkőzést játszott a felnőtt válogatottban, 2003-2004-ben ezüstérmet szerzett az U 18-as Divizió 2/B, majd egy évvel később aranyérmet nyert a Divizió 2/A világbajnokságon.

"Sok szálon kötődöm a városhoz. Három szezont játszottam végig itt, kiváló csapatunk volt, jó eredményeket produkáltunk, Debrecenben született a kislányom is. Amikor tavaly nyáron megszűnt az együttesünk, kaptam egy korrekt ajánlatot Miskolcról. Nem bántam meg, megnyertük a Magyar Kupát, részt vettünk a Visegrádi és a Kontinentális Kupákban. Számos új dolgot tanultam meg az elmúlt hónapokban, amelyeket az új csapatom javára tudok majd kamatoztatni. Örülök, hogy egy év kihagyás után ismét lesz profi felnőtt csapat a városban, és remélem, hogy fokozatosan építkezve szép és közönségcsalogató hokit tudunk produkálni. Jóleső érzés, hogy élvezem az új vezetés bizalmát és remélem, hogy a góljaimmal, gólpasszaimmal tudok majd segíteni a társaimnak, hozzájárulva a debreceni jégkorong újjáépítéséhez. "

- így Berta az átigazolásról.

A 16-szoros felnőtt válogatott jégkorongozó, Hetényi Péter utánpótlás éveit szülővárosában, Dunaújvárosban majd Fehérváron töltötte, 2007-09 között Salzburgban légióskodott. 2010-től 2015-ig Székesfehérváron játszott a Titánok és az AV19 együtteseinél. Jégre lépett az EBEL-ben és a MOL Ligában is. 2015-től 2017-ig két szezonon át a DHK MOL Ligás csapatát erősítette, míg az elmúlt idényben Dunaújvárosban játszott. 2006-2011 között részt vett több korosztályos világbajnokságon is, az U 18-as korosztályban ezüst-, arany- és bronzérmet is szerzett, míg a 2011-es U 20-as VB-ről ezüstéremmel tért haza. 2012-ben magyar bajnoki címet nyert a Fehérvárral, dobogón végzett a felnőtt válogatottal, egy évvel később pedig az osztrák junior bajnokságban első helyet szerzett.

Hetényi (balra) sportpályafutása befejezésével is kacérkodott

"Komolyan elgondolkodtam azon, hogy nem kellene-e befejezni a sportpályafutásomat. Kihagytam pár hónapot, azután mégis a folytatás mellett döntöttem, főként azért, mert a DEAC-tól megkerestek. Debrecen kellemes, élhető város, nagyon megszerettem. Az egykori csapatomnál is igazán jó volt a hangulat, remélem hasonló lesz az új társaságban is. Már több, mint egy hete megkezdtem az egyéni alapozást, készülők a közös munkára. Szerintem a most alakuló, új csapatnak legalább a negyeddöntőig kellene menetelni. Bízom abban, hogy ki tudjuk majd szolgálni a debreceni közönséget, és én is hasznára lehetek a csapattársaimnak"

- mondta el Hetényi a deac.hu-nak.

Németh Attila a fővárosban született és kezdett ismerkedni a sportág alapjaival. 2007-től két szezont teljesített a Budapest Stars és a HK Nové Zámky együtteseivel. 2009-2010-ben az U 18-as svéd elitben hokizott, majd az Arlanda csapatától visszatért a Stars-hoz. A 2010-2011-es idényben az UTE jégkorongozója volt. Ezután négy fehérvári szezon következett, ahol szerepelt a juniorok között, az EBEL-ben és a MOL Ligában is. A 2015-2016-os idényben a MAC csapatában játszott, 2016-2017-ben pedig a Debrecen felnőtt együttesét erősítette. A tavalyi szezont a Ferencváros ERSTE Ligás együttesénél töltötte. 2008 és 2011 között bronz-, illetve ezüstérmeket szerzett az U 18-as, valamint az U 20-as világbajnokságokon, a Divizió 1/A és B, illetve a Divizió /2 A és B csoportokban. A 2011-2012-es szezonban felnőtt magyar bajnoki címet szerzett a Fehérvár AV19 csapatával, és bronzérmes lett az U20-as Divizió 2/A-s világbajnokságon, ahol elnyerte együttesünk legjobb pontszerzőjének járó címét és a csapat legjobb játékosának is megválasztották  A játékos 12 alkalommal szerepelt a felnőtt nemzeti csapatban.

"Kénytelen voltam máshová szerződni, pedig karrierem során Debrecenben éreztem magam a legjobban. Tetszett a város és remek volt a csapatkohézió is. Ezért nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy újjáépül az együttes és különösen örültem a megkeresésüknek. Megelégedéssel tölt el, hogy jövőre ismét felölthetem a debreceni csapat mezét. Biztos vagyok abban, hogy jó csapat, jó társaság gyűlik össze. Jelenleg egyéni alapozó munkát végzek, készülök az új szezonra és már alig várom, hogy elkezdődjenek a csapatszintű edzések. A hozzáállásom változatlan, továbbra is „fel fogom szántani a jeget”, de jobb játékosnak érzem magam, mint egy évvel ezelőtt. Elsősorban mentális téren és több játékelem végrehajtása terén sikerült fejlődni. Mindent meg fogok és fogunk tenni az eredményes szereplés érdekében, illetve azért, hogy kiérdemeljük a szurkolók szeretetét" 

- hangsúlyozta Németh Attila.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.