Hirdetés

Bécs beszáll oda, ahonnan Debrecen szégyenszemre kiszállt

mti

2017.06.13. 19:30

Bécs beszáll oda, ahonnan Debrecen szégyenszemre kiszállt
Komoly játékerőt képviselő csapattal indul a Capitals a MOL Ligában!

A Vienna Capitals is indít csapatot a MOL Ligában.

Hirdetés

Az oszták Vienna Capitals második számú együttesének csatlakozásával még nemzetközibb lesz a jégkorong MOL Liga a magyar szövetség (MJSZ) szerint. Boros Péter, az MJSZ kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornának elmondta, az EBEL-győztes bécsiek második gárdája is remek játékerőt képvisel, így javulhat a bajnokság színvonala.

Ebben az ominózus második csapatban is olyan osztrák válogatottat megjárt és oda készülő, vagy akár ott szereplő játékosok is vannak, akik mondjuk a légiósok miatt nem férnek be az EBEL-csapatba, tehát itt azért egy nem akármilyen második együttesről beszélünk

- hangsúlyozta.

A legutóbbi idényben 11 csapatos MOL Liga következő idényében 9 induló biztos, miután az elmúlt szezon együttesei közül a román Dunarea Galati a többi együttes kérésére, míg a Debreceni HK és a szerb HK Beograd pénzügyi problémák miatt nem vállalja az indulást. A hajdúságiak múlt pénteken jelezték, bizonytalan anyagi helyzetük okán, illetve szponzorok hiányában nem neveznek a 2017/18-as idényre. Mint Egri Gergely sportigazgató leszögezte, ez a döntés "derült égből villámcsapásként" érte az MJSZ-t. 

A szabadkártyával rendelkező Vasas jégkorong-szakosztályának elnöke, Szuper Levente hangsúlyozta, a piros-kékek ebben a szezonban nem veszik át a Debrecen helyét.

hokiMol-liga

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés