Hirdetés

A debreceniek miatt megingott bizalom

2017.06.13. 18:09

A debreceniek miatt megingott bizalom

A játékos-szakszervezet egyik alelnöke szerint a DHK menedzsmentje nem volt őszinte.

Hirdetés

Sérültek a játékosok jogai azzal, hogy a Debreceni HK visszalépett a MOL Liga küzdelmeitől - mondta Pavuk Attila, a Jégkoerongozók Érdekvédelmi Szervezetének alelnöke a Jégkorongblognak.

A pénteki hidegzuhany előtt annyit tudtunk, hogy a Debreceni HK olyan csapatot kíván összeállítani, amivel a bajnoki címért versenyezhet a 2017/18-as szezonban. A már meglévő erős mag mellé komoly játékosokat kívántak szerződtetni, sokakkal tárgyaltak, úgy tudjuk, többekkel le is szerződtek, a hírek szerint komoly kötelezettségvállalásokat téve. Péntek óta kiderült viszont, hogy a játékosok bérkifizetései hónapok óta csúsztak, a menedzsment nem volt őszinte a játékosaival, és egyre több információt kapunk arról, hogy a csapat nem csak a játékosoknak tartozik

- fogalmazott Pavuk Attila a jegkorongblog.hu-nak, aki szerint az ilyen eset elsősorban azt a bizalmat ingatja meg, amit a magyar klubok nagyon kemény és kitartó munkával az évek során felépítettek, mind hazai, mind nemzetközi szinten.

A MOL Liga az évek alatt jól csengő márkanévvé vált a játékosok között, ahol a játékosok biztonságban érezhetik magukat, megkapják a szerződésekben szereplő fizetésüket, prémiumukat. A DHK mostani lépése ezt a bizalmat gyengíti, emellett a játékosokat és családtagjaikat hozza bizonytalan helyzetbe

. mondta a játékos. Úgy véli, alaposabb gazdasági kontroll segítségével az ilyen helyzetek megelőzhetőek. Álláspontja szerint egy licencrendszeren alapuló liga, ahol átlátható a klubok gazdasági tevékenysége, sokat segítene. 

A DHK visszalépését itt kommentáltuk!

DHKMol-liga

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés