Hirdetés

Nagyszerű debreceni győzelem

2017.03.06. 20:17

Nagyszerű debreceni győzelem
Szép volt, fiúk (Fotók : Cívishír)

Le a kalappal a Morgan-legénység előtt.

Hirdetés

Hári, Brown, Berta, Vaszjunyin, Koszurov, Varga - hat meghatározó játékosát nélkülözve küzdött az "életéért" a DHK.

A sérülések és eltiltások által megtizedelt, több juniorkorú játékost is bevető Debreceni Hokiklub a jégkorong MOL Liga elődöntőjének negyedik mérkőzésén óriási meglepetésre, ám teljesen megérdemelten legyőzte a MAC Budapest gárdáját. A párharc ezzel 3-1 a vendégek javára, folytatás szerdán a fővárosban.

Debreceni HK - MAC Budapest 4-2 (0-0, 1-2, 3-0)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Haszonits, Juhász, Soós, Kókai.
DHK: PLESZKÁN – Bezrukov, Szagyikov (2) – Hetényi, Smith – Piszkunov 1 (1), SCHULTZ 2 (1), Molnár D. – Németh, SALUGA 1 (2), Szokolov (1) – Vincze, Godó, Jancsó. Edző: Jason Morgan.
MAC: Bálizs – Escobedo, Kovács B. – Mestyán, Jászai – Ruikka, Vokla (1) – Tóth – Booras 2, Terbócs, Jubinville (2) – Roczanov, Kerezstúry, Bödök – Somogyi, Könczei, Kovács Cs. – Nagy G., Nagy K., Nikiforov. Edző: Majoross Gergely.
Kiállítások: 4, illetve 14 perc.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 3-1, a MAC javára.

Mesterszemmel

Jason Morgan: - Annyira rövid volt a kispadunk, hogy a három juniort kellett felhívni. Ők tegnap este tudták meg, hogy játszani fognak. Ehhez képest nagyszerű teljesítményt nyújtottak, le a kalappal előttük! Azt kértem a meccs előtt, mindenki tegye ki a szívét-lelkét a pályára, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó meccsünk ebben az idényben. Ennek szellemében játszottak a fiúk, ennek köszönhetjük a győzelmet. Most végre csapatként működtünk, és nem volt semmi egyénieskedés.

Majoross Gergely: - Nagyon elégedetlen vagyok a csapat mai teljesítménnyel, de a magaméval is. Nekem is tulajdonítható, hogy nem sikerült pontot tenni a párharc végére. Mi túlságosan is előre tekintettük, lelki szemeink előtt már a döntőben éreztük magunkat, elhittük, hogy a több meghatározó játékosát nélkülöző Debrecen legyőzése fél gőzzel is megy. Hát nem megy! Nincs bánat és tragédia, levonjuk a következtetést ebből a mérkőzésből, és szerdán megpróbáljuk kiharcolni a bajnoki döntőben való szereplés jogát.

 

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés