Hirdetés

Thriller után a legjobb négy között a Debrecen!

civishir.hu

2017.02.26. 20:47

Thriller után a legjobb négy között a Debrecen!
Fotók: Cívishír

Drámai csatában hét mérkőzést követően jutottak tovább a hokisok.

Hirdetés

A párharc hetedik, mindent eldöntő ütközetében a sérülések miatt megtizedelt Debrecen végletekig kiélezett végjátékot követően 4-3-ra nyert a Brassó ellen, és ezzel bejutott a MOL Liga elődöntőjébe.

Az első harmad közepén Brown révén a hazaiak kerültek előnybe, ám az erdélyi csapat hamar válaszolni tudott (1-1). Fordulást követően a DHK egy parádés egy perc után 3(!)gólos előnyre tett szert. Előbb Piszkunov talált be, majd 16 másodperc után Hári növelte az előnyt, s mire a brassóiak észbe kaptak volna, Schultz is betalált. Igaz, ez sem törte meg az egyre nagyobb erőket mozgósító vendégeket, akik a harmad végén zárkózni tudtak (4-2).

A záró harmadban a Brassó fokozta a tempót, a DHK erejéből csak a védekezésre futotta. Az 54. percben góllá érett a vendégek meddő mezőfölénye, így a maradék 6 perc horrorisztikus izgalmakat hozott. A végén a kapusát is lehozta az erdélyi gárda, ám a hazaiak minden próbálkozást hárítani tudtak, sőt a végén Gyenes két elképesztő bravúrt is bemutatott, így megmaradt az egygólos debreceni előny, és ezzel a továbbjutás (4-3). A Derék utcai jégcsarnokot dugig megtöltő lelkes piblikum a végén hosszú perceken át ünnepelte csapatát.

DHK - Brassó: 4-3 (1-1, 3-1, 0-1)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Kamsek, Bajt (szlovákok), Pálkövi, Soltész.
DHK: GYENES – Varga A. (1), Dudas (1) – Szagyikov, Bezrukov – Wéber, Győrfy – Brown 1, HÁRI 1 (1), Schultz 1 – PISZKUNOV 1 (1), Koszurov, Vaszjunyin - Molnár D. (1), Godó, Vincze P. Edző: Jason Morgan.
Brassó: Polc – Filip (1), Nagy I. – Bors, Clarke – Bíró O., Nagy Cs. – Csíki, Imecs – MCDONALD 2 (1), MCGREGOR 1 (1), Klempa (1) – Molnár Zs., Mihály, Gliga – Fodor, Tranca, Zsók – Péter, Balázs, Bíró M. Edző: Martin Lacroix.
Kiállítások: 10, illetve 6 perc.

A párharc végeredménye: 4-3, a Debrecen javára.

Mesterszemmel

Jason Morgan: - A nagy tét rányomta a bélyegét a játékunkra az első harmadban, több játékoson éreztem a megilletődöttséget. A második játékrészre nyugodtunk meg, és produkáltunk egy szenzációs percet, ezzel nyertük meg a meccset. A végén nagy erőket mozgósított a Brassó az egyenlítés érdekében, mi pedig egyre fáradtunk, mert a sok sérült miatt lényegében két sorral játszottuk végig a találkozót, az ellenfél pedig négy sorral diktálta a tempót. Most alszunk egy nagyot, aztán kíváncsian várjuk, kit rendel ellenfélül a sors.

Martin Lacroix: - Kikaptunk, de nem tudok haragudni a játékosaimra, hiszen mindent megtettek a győzelemért. Rengeteg helyzetünk adódott, hatalmas alázattal és elszántsággal hokiztunk, mégsem termett babér. Azt hiszen, ma a csillagainkban volt a hiba. Önöknek mondtam az első találkozó után, hogy hétmeccses párharcra számítok, s lám, igazam lett. Gratulálok Jason Morgannek és a Debrecennek, sok szerencsét kívánok nekik a folytatáshoz. Egy hét múlva kezdődik a román bajnokság rájátszása, azt szeretnénk megnyerni.

A legjobb négy közé a Debrecen mellett a MAC, a Miskolc és az Újpest jutott be. A szabályok értelmében az alapszakasz győztes Miskolc választhat ellenfelet magának; erre hétfő délelőtt kerül sor.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés