Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Thriller után a legjobb négy között a Debrecen!

| 2017. 02. 26. | 21:47:00
Drámai csatában hét mérkőzést követően jutottak tovább a hokisok.
Thriller után a legjobb négy között a Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A párharc hetedik, mindent eldöntő ütközetében a sérülések miatt megtizedelt Debrecen végletekig kiélezett végjátékot követően 4-3-ra nyert a Brassó ellen, és ezzel bejutott a MOL Liga elődöntőjébe.

Az első harmad közepén Brown révén a hazaiak kerültek előnybe, ám az erdélyi csapat hamar válaszolni tudott (1-1). Fordulást követően a DHK egy parádés egy perc után 3(!)gólos előnyre tett szert. Előbb Piszkunov talált be, majd 16 másodperc után Hári növelte az előnyt, s mire a brassóiak észbe kaptak volna, Schultz is betalált. Igaz, ez sem törte meg az egyre nagyobb erőket mozgósító vendégeket, akik a harmad végén zárkózni tudtak (4-2).

A záró harmadban a Brassó fokozta a tempót, a DHK erejéből csak a védekezésre futotta. Az 54. percben góllá érett a vendégek meddő mezőfölénye, így a maradék 6 perc horrorisztikus izgalmakat hozott. A végén a kapusát is lehozta az erdélyi gárda, ám a hazaiak minden próbálkozást hárítani tudtak, sőt a végén Gyenes két elképesztő bravúrt is bemutatott, így megmaradt az egygólos debreceni előny, és ezzel a továbbjutás (4-3). A Derék utcai jégcsarnokot dugig megtöltő lelkes piblikum a végén hosszú perceken át ünnepelte csapatát.

A párharc végeredménye: 4-3, a Debrecen javára.

Mesterszemmel

Jason Morgan: - A nagy tét rányomta a bélyegét a játékunkra az első harmadban, több játékoson éreztem a megilletődöttséget. A második játékrészre nyugodtunk meg, és produkáltunk egy szenzációs percet, ezzel nyertük meg a meccset. A végén nagy erőket mozgósított a Brassó az egyenlítés érdekében, mi pedig egyre fáradtunk, mert a sok sérült miatt lényegében két sorral játszottuk végig a találkozót, az ellenfél pedig négy sorral diktálta a tempót. Most alszunk egy nagyot, aztán kíváncsian várjuk, kit rendel ellenfélül a sors.

Martin Lacroix: - Kikaptunk, de nem tudok haragudni a játékosaimra, hiszen mindent megtettek a győzelemért. Rengeteg helyzetünk adódott, hatalmas alázattal és elszántsággal hokiztunk, mégsem termett babér. Azt hiszen, ma a csillagainkban volt a hiba. Önöknek mondtam az első találkozó után, hogy hétmeccses párharcra számítok, s lám, igazam lett. Gratulálok Jason Morgannek és a Debrecennek, sok szerencsét kívánok nekik a folytatáshoz. Egy hét múlva kezdődik a román bajnokság rájátszása, azt szeretnénk megnyerni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.